Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Leder fra Byplan Nyt 1, 2017
Resultatet af kommunalvalget betyder, at vi får en overvægt af røde borgmestre. Alligevel vil jeg påstå, at vi kan se frem til udelukkende blå kommuneplaner i den næste valgperiode. Her tænker jeg på kommuneplaner, der beskæftiger sig med hyppige storme, oversvømmelser og vandstandsstigninger langs den danske kyst.
Vand kender ikke kommunegrænserne, og derfor kan kommunerne ikke løse opgaven alene.
Årsagen er, at planloven er ved at blive ændret, så kommunerne skal planlægge for kystbeskyttelse og afværgeforanstaltninger. De skal koordinere og samarbejde med deres nabokommuner, og de får hjælp af kystdirektoratet og ministeriets rejsehold. Det tegner alt sammen godt. Samtidigt ændres Blå kommuneplaner i sigte kystbeskyttelsesloven, så den enkelte grundejer får større metodefrihed. Det trækker i en lidt anden retning. Derfor er det vigtigt, at staten melder ud. Hvor høj vandstand skal der sikres mod? Og hvordan bevarer vi sammenhængende landskaber langs de danske kyster? Det er spørgsmål, der skal svares på, før kommunerne for alvor kan komme i gang. Vand kender ikke kommunegrænserne, og derfor kan kommunerne ikke løse opgaven alene.
Som du også kan læse i dette nummer af Byplan Nyt, så står vi midt i en debat om Fingerplanens fremtid, og i københavnsområdet er netop rigtig store værdier bundet i bygninger langs vandkanten. Vandstandsstigningerne påvirker alle de beslutninger, der skal tages for den fremtidige udvikling.
I Byplanlaboratoriet vil vi arbejde for, at kysterne bliver et af de centrale tværgående emner for næste års revision af Fingerplanen. Vand kender som sagt ikke til kommunegrænser. Derfor er en regional plan en gave.
Ellen Højgaard Jensen, Direktør for Dansk Byplanlaboratorium