Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
AlleDB publikationerByplanhistoriske publikationerUndervisningsmateriale
Ny udgivelse fra Dansk Byplanlaboratorium!
I en tid, hvor globalisering og teknologisk udvikling konstant ændrer vores liv, inviterer denne bog læseren til at genopdage stedets dybe betydning. "Sted, magt og identitet" er ikke bare en bog, men en rejse gennem nogle af de unikke fortællinger, der former vores verden. Hvert sted er mere end blot en fysisk lokation; det er en bærer af historie, kultur og identitet. Gennem en række fascinerende essays og fortællinger, udforsker denne bog, hvordan steder påvirker vores følelser, minder og selvforståelse, og hvordan steder omvendt er formet af forestillinger om det gode liv, af den fysiske planlægnings logik og det kapitalistiske samfunds strukturerede magt.
Med skarpe analyser og konkrete eksempler diskuterer forfatterne, hvordan steder kan være kilder til både konflikt og sammenhold. De undersøger, hvem der har magten til at forme disse steder, og hvordan de ændres over tid. Bogen præsenterer nye teoretiske og metodiske tilgange til at forstå sted og steders betydning og er derfor relevant for både praktikere, studerende, forskere og borgere. Uanset om det er vores daglige liv eller større samfundsændringer, spiller steder en central rolle i vores søgen efter mening og tilhørsforhold. Denne bog er en uundværlig guide til at forstå den komplekse dynamik mellem mennesker og de steder de kalder hjem eller er fremmede overfor.
"Sted, magt og identitet" er redigeret af lektor i kulturgeografi ved Roskilde Universitet, Keld Buciek, og geograf og lektor emerita ved Roskilde Universitet, Kristine Juul.
Bogen koster 250 kr. og kan bestilles i din lokale boghandler. ISBN: 9788790413507
Bogen Det menneskelige habitat afdækker arkitekturens skjulte kræfter. Bogen bygger på forskning i, hvordan det fysiske miljø påvirker menneskers sanser, hjerner, følelser og adfærd. Den lægger et solidt vidensgrundlag for social bæredygtighed indenfor arkitektur og byplanlægning, og udvider samtidig forståelsen af, hvordan vi skal tænke om menneskeligt design på en måde, der rummer de mange forskelle, der er på mennesker.
Samtidig er bogen forfatter Niels Bjørns rejse gennem hans 15 års virke som byudvikler, og bygger på en lang række interview og samtaler med forskere og praktikere.
Bogen koster 280 kr. og kan forudbestilles i din lokale boghandler.
Guide til planlægning af solenergi, udgivet af Plan22+ og udarbejdet af Urland
Publikationen ‘Trygge Byer og Boligområder’ tilbyder en række tilgange og eksempler, som kan hjælpe planlæggere og andre med at integrere tryghedsaspekter i deres arbejde. Vi har samlet inspirerende eksempler fra adskillige danske kommuner. Her kan du få konkrete indblik i, hvordan kommunerne har prioriteret tryghed i deres kommuneplaner, lokalplaner, politikker, strategier, udbud og meget mere. Vi håber på denne måde at bidrage til at skabe livlige byområder, hvor borgerne kan trives og føle sig trygge.
39. Byplanhistoriske seminar, mandag .6. november 2023
Redaktion: Grethe Silding Skriftet er udarbejdet på baggrund af indlæggene på seminaret afholdt i Nationalmuseets festsal, Ny Vestergade 10, København K
38. Byplanhistoriske seminar, afholdt d. 7. november 2022
Redaktion: Gertrud Jørgensen og Nanna Uhrbrand Skriftet er udarbejdet på baggrund af indlæggene på seminaret afholdt i Vartov, Farvergade 27, København
Rapport om barrierer og potentialer i omdannelsen af erhvervsområde i Københavns omegn. Udgivelsen er udarbejdet af Dansk Byplanlaboratorium, Grandville og Cushman & Wakefield RED. Udgivelsen er udarbejdet på baggrund af et projekt om erhvervsområder, der er økonomisk støttet af casekommunerne Albertslund Kommune, Gladsaxe Kommune og Ishøj Kommune og foreningen Realdania.
Læs pixiudgaven her.
Se også den fulde rapport her.
Find rapporten her.
Find også en pixiudgave af rapporten her.
37. Byplanhistoriske seminar, afholdt mandag d. 8. november 2021.
Redaktion: Hans Kristensen (ansvarshavende). Skriftet er udarbejdet på baggrund af indlæggene på seminaret afholdt i Vartov, Farvergade 27, København
Hent pdf
36. Byplanhistoriske seminar, Mandag d. 25. november 2019 afholdt i Vartov i København.
Redaktion: Michaela Brüel, Hans Kristensen, Jens Clemmensen og Karsten Jørgensen (ansvarshavende)
Hæfte med 27 cases beskriver sammenhængen mellem klimaplaner, planstrategier, kommuneplaner og lokalplaner.
CONCITO, Gate 21, KTC og Dansk Byplanlaboratorium har udarbejdet hæftet. Foreningen Realdania har bidraget til udgivelsen.
Hent print version
Dette byplanhistoriske skrift er en samling interviews af ældre byplanlæggere, der på forskellige måder har haft med byplanlægningen af Københavns kommune at gøre i tiden efter 2. Verdenskrig – især i den sidste tredjedel af 1900-tallet.
De interviewede i dette skrift er:
Knud Rasmussen, Peder Boas Jensen, Jens Rørbech, Karsten Jørgensen, Jens Ole Nielsen, Niels Andersen og Michaela Brüel
Af Jens Clemmensen og Sven Illeris Pris: 150 kr.
Bestil bogen
af Byplanlaboratoriet med flere 18. juni 2021
Rapporten findes kun i digital version.
Publikationen er gratis, men der tillægges et forsendelsesgebyr (følgende gældende takster) samt administrationsgebyr (30,-).
Bestil trykt udgave
af Anna Falkenstjerne, Erhvervs PhD og konsulent, Udgivet af Byplanlab og KUBEN, Okt. 2019.
Publikationen er gratis, men der tillægges et forsendelsesgebyr (følgende PostNords takster) samt administrationsgebyr (30,-).
Bestil
af Arne Post. 2018 - 248 s.
Pris: 250 kr. + forsendelse For tilskudsgivere til Byplanlaboratoriet: 200 kr + forsendelse
35. Byplanhistoriske seminar, Fredag d. 9. november 2018 afholdt i Boligselskabernes Hus i København.
Redaktion: Hans Kristensen, Niels Helberg og Helle Juul.
Af Jørn Nue Møller. Udgivet på Byplanlaboratoriets Forlag 2018. Pris: 125 kr. + forsendelse
af Byplanlaboratoriet 2019 - 27 s.
Debathæftet findes kun i digital version.
34. Byplanhistoriske seminar, 2. marts 2018 i Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København.
Red. Karsten Jørgensen (ansvarshavende), Michaela Brüel, Hans Kristensen og Jonas Møller.
33. Byplanhistoriske seminar, November 2016 på Søetatens Pigeskole – Bygningskultur Danmark, København Red. Hans Kristensen (ansv.), Ole Christiansen
32. Byplanhistoriske seminar, November 2015 på Frederiksberg Campus, København Red. Michaela Brüel og Inge Alstrup
Hvordan oplevede 12 gamle byplanlæggere, hvoraf de fleste var medansvarlige for byernes udvikling i anden halvdel af 1900-tallet, deres egen barndoms bykvarter i krigstiden og efterkrigstiden? Det handler dette jubilæumsskrift nr. 75 om. Red. Hans Kristensen og Niels Helberg. Pris: 150 kr.
31. seminar, november 2014, Café Elefanten på Carlsberg, København V. Fysisk planlægning er ændret markant gennem de seneste 40-50 år med hensyn til indhold, udformning og udarbejdelse samt procedure for planernes tilvejebringelse. Måske også med hensyn til planernes kvalitet? Seminarets formål er at belyse de ændringer, der er sket og støtte en faglig debat herom. Re.: Karsten Jørgensen, Niels Helberg, Ole Christiansen og Grethe Silding.
Formålet med dette skrift er at skildre hvordan der i den danske centraladministration blev arbejdet med byplanlægning og andre former for fysisk planlægning i undersøgelsesperioden 1938 - ca. 1975. Hvilke opgaver blev taget op, og hvordan blev de løst? Hvilke bevæggrunde havde embedsmændene til at gøre som de gjorde? Af Sven Illeris Pris: 200 Kr.
30. seminar, november 2013. Ørestad Skole, København. Hvad forstår vi ved gode byer, og hvilke planlægningsideologier har præget – og præger – planlægningen af byerne? Hvordan sætter vi mennesket i centrum i planlægningen? Skriftet indeholder en række artikler baseret på konferencens syv oplæg fra arkitekter, byplanlæggere og sociologer.
Red. Niels Helberg, Peder Boas Jensen, Hans Kristensen og Jens Clemmensen.
Byplanhistorisk udvalg præsenterer fire notater, som udgjorde en vigtig del af forarbejdet til den oprindelig Fingerplan. Notaterne, som fornyligt er dukket op, blev udarbejdet af Poul Lyager i årene 1944 - 1949, mens han var ansat i Københavns Kommune. Notaterne omhandler trafikforholdene i hovedstadsområdet i krigens sidste år og overvejelser om, hvordan den fremtidige byplanlægning skulle udformes. Red. Vibeke Dalgas. Pris: 250 kr.
29. seminar, november 2012. By & Havn, Ndr. Toldbod, København. Fagfolk, som har arbejdet med landsplanlægning, diskuterer, hvilken rolle dette "øverste" planniveau har spillet. Har det styret de underliggende niveauer - region-, kommune- og lokalplanlægningen? Eller har sektorplanlægningen med politiske beslutninger om trafikanlæg, detailhandel og sygehuse reelt defineret landsplanlægningen? Et resumé af landsplanredegørelser 1975-2012 er inkluderet som Bilag A. OBS: Kortene på side 63-70 er rettet i september 2013. Red. Sven Illeris og Michaela Brüel.
Registeret er tænkt som en indføring i de forskellige noters indhold, så der kan dannes et overblik for brugeren. Det er et opslagsværk og et redskab til litteratursøgning inden for Byplanhistorisk udvalgs publikationer.
Skriftet er opdelt i fire dele:
Ib Møller begyndte som mange andre arkitektstuderende og unge arkitekter med at tegne huse. Som studerende og senere undervisningsassistent hos Steen Eiler Rasmussen og efter et års studielegat i USA var interessen for planlægning af byer og landskaber vakt. Det førte senere til æstetisk rådgivning ved større tekniske anlæg i landskabet som veje, baner, naturgas og vindmøller. Planlægning for Christiania var en helt speciel opgave. Skrift 68 handler således også om bredden i arkitektens fagområde, når rette vedkommende kommer til. Red. Ib Møller, Vibeke Dalgas og Peder Boas jensen. 2013. 128 s. Pris: 200 Kr.
28. seminar, november 2011. Noten drøfter forandringerne i de fysiske strukturer for at forstå, hvilke konsekvenser denne udvikling i fremtiden kan have for landskabets og byernes arkitektur. Hvordan forstår og forvalter vi den arkitektoniske arv i vore omgivelser? Hvilken betydning tillægger vi i dag arkitekturen i den moderne planlægning af landskab og by? Red. Inge Alstrup, Gregers Algreen-Ussing, Poul Sverrild og Ib Asger Olsen. 76 s. Pris: 150 kr.
27. seminar, november 2010. Statens Byggeforskningsinstitut. Denne note er nøje semmenknytttet med Note 65, idet begge udgivelsen af begge publikationer er det afsluttende led i i forskningsprojektet "Byplankonsulenttegnestuerne i 1960´erne og 70´erne". Seminaret - og hermed Note 66 - indgår som et supplement til de interview, der er bearbejdet i Note 65. Red. Vibeke Dalgas og Hans Kristensen. 2011. 96 s. Pris: 150 kr.
I noten gennemgår Byplanistorisk Udvalg forskningsprojektet "Byplankonsulenttegnestuerne i 1960'erne og 70'erne", som udvalget med støtte fra Realdania, har arbejdet på siden begyndelsen af 2010. Undersøgelsen bygger på interviews af udvalgte tegnestuer og giver et billede af tiden i 1960'erne og 70'erne og af de vilkår, under hvilket dansk byplanlægning for alvor udviklede sig kvantitativt og kvalitativt. Red. Vibeke Dalgas, Peder Boas Jensen, Sven Illeris, Jens Clemmensen og Hans Andersson. 2011. 210 s. Pris: 200 kr.
26. seminar, november 2009. Kunstakademiets Arkitektskole. På seminaret By-genbrug blev det diskuteret, hvordan og hvorvidt fremtidens byplanlægning kan bidrage til bæredygtighed gennem genanvendelse af fysiske strukturer, der mister deres funktionelle betydning. I den nye seminarnote er de 6 kritiske oplæg fra seminariet om konkrete udviklinger i Danmark samlet. Red. Peder Boas Jensen. 2010. 66 s. Pris: 150 kr.
25. seminar, november 2008. Trekanten - Københavns Miljøforum. Emnerne er bilanvendelsens og vejplanlægningens historie og forhold til den øvrige samfundsudvikling. Særlige indlæg behandler overdækningen og senere frilæggelsen af Århus Å samt trafikplanlægningen i København. Red. Sven Illeris og Jens Clemmensen. 2009. 94 s. Pris: 150 kr.
Særtrykket, som er hentet fra "Hillerødboggen" fra 1948, har vist sig at have en speciel byplanhistorisk interesse, da det både udgør et programskrift for den unge byplanlægning og en fortælling om Hillerøds fremtidsmuligheder, set med datidens øjne. Og øjnene, der så, tilhørte en af byplanlægningens pionerer, arkitekten og den senere professor Peter Bredsdorff. Af Peter Bredsdorff og Arne Mygind Sørensen. Red. Vibeke Dalgas. Pris: 100 kr.
24. seminar, november 2007. RUC. Red. Vibeke Dalgas, Søren Bitsch, DCfB. 2008. 101 s. Pris: 100 kr.
23. seminar, september 2007. Den Kongl. Veterinær- og Landbohøjskole. Red. Ib Asger Olsen. 2008. 90 s. Pris: 100 kr.
Udvidet særtryk af "Hillerød 1945-2006" Af Vibeke Dalgas. 2007. 92 s. Pris: 150 kr.
22. seminar sept. 2006, Køge Red. Jens Clemmesen. 2008. 64 s. Pris: 100 kr.
En undersøgelse i Herning, Hillerød, Køge og Randers. Af Sven Illeris. 2006. 64 s. Pris: 100 kr.
21. Seminar sept. 2005, Carlsberg Akademi. 98 s. Pris: 75 kr.
Af Sven Illeris. 2005. 42 s. Pris: 50 kr.
Af Vilhelm Brage Michelsen, Karsten Bay Christensen og Ib Ferdinandsen. 2004. 62 s. Pris: 50 kr. Bestil
Udført i konsulentfirmaet Institut for Center-planlægning i 1960´erne Af Jesper Harvest. 2004. 46 s. Pris: 100 kr. Bestil
20. seminar, sept. 2004, Københavns Rådhus. Red. Søren B. Jensen, Michaela Brüel og Jessper Harvest. 2006. 60 s. Pris: 75 kr. Bestil
19. seminar, maj 2003. Ørestadsselskabets informationsbygning. Red. Michaela Brüel og Jessper Harvest. 2005. 55 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Kirsten Andersen. 2003. 64 s. Pris: 50 kr. Bestil
Byplanhistorisk udvalgs 18. seminar, maj 2002. Red. Elith Juul Møller. 48 s. Pris: 300 kr. Bestil
Af Poul Lyager. 2002. 82 s. Pris: 90 kr. Bestil
Betragtninger over børnenes legevirksomhed, udarbejdet i den regnfulde sommer 1987 af Max Sigumfeldt. Red. Edmund Hansen og Vibeke Dalgas. 2001. 22 s. Pris: 50 kr. Bestil
17. seminar maj 2001, Gammel Dok. Red. Poul Sverrild, Jens Johansen, Vibeke Dalgas og Elith Juul Møller. 87 s.
Red. Kirsten Andersen. 2001. 131 s. Pris: 90 kr.
Danske byers planlægning fra 1945-2000. Red. Inge Alstrup, Lisa la Cour, Sven Allan Jensen og Kristian Larsen. 2002. 102 s. Pris: 50 kr. Bestil
Regionplanlægningen fra Kommunalreformen til "Lov om planlægning". 15. seminar, 28.maj 1999. Red. Lisbet Wolters og Ole Winding. 2001. 66 s. Pris: 50 kr. Bestil
De store planer og deres skæbne. 14. seminar, maj 1998. Red. Kirsten Andersen og Elith Juul Møller. 1999. 43 s. Pris: 50 kr. Bestil
Overfredningsnævnets arbejde i årene 1962-1976. Af Johan Garde. 1998. 53 s. Pris: 90 kr.
13. seminar, 30. maj 1997, Charlottenborg. Red. Inge Alstrup og Lisa la Cour. 1998. 86 s. Pris: 50 kr. Bestil
13. seminar, 30. maj 1997, Charlottenborg. Red. Ole Winding. 1997. 70 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Kirsten Andersen. 1997. 47 s. Pris: 50 kr. Bestil
12. seminar, juni 1996. Red. Elith Juul Møller. 1997. 24 s. Pris: 50 kr. Bestil
11. seminar, 8. december 1995, Arkitektskolen i Aarhus. Red. Lisbet Wolters og Ole Winding. 1999. 63 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Poul Lyager. 1996. 60 s. Pris: 90 kr. Bestil
Af Hugo Marcussen. 1996. 27 s. Pris: 50 kr. Bestil
10. seminar, juni 1995. Red. Kirsten Andersen, Sven Allan Jensen og Lisa la Cour. 1996. 71 s. Pris: 90 kr. Bestil
9. seminar 1994. Red. Kirsten Andersen og Elith Juul Møller. 1995. 61 s. Pris: 90 kr. Bestil
Af H.H. Holden Jensen. 1994. 64 s. Pris: 90 kr. Bestil
8. seminar, juni 1993. Red. Sven Allan Jensen og Poul Strømstad. 1994. 66 s. Pris: 90 kr. Bestil
7. seminar, juni 1992. Red. Vibeke Dalgas og Poul Strømstad. 1994. 84 s. Pris: 80 kr. Bestil
Af Poul Lyager. 1992. 63 s. Pris: 90 kr. Bestil
6. seminar, juni 1991. Red. Elith Juul Møller og Poul Strømstad. 1992. 60 s. Pris: 70 kr. Bestil
Af Bent Flyvbjerg. 1991. 63 s. Pris: 90 kr. Bestil
Om århundredets og mellemkrigstidens fritidsbebyggelser Af Nan Dahlkild. 1991. 62 s. Pris: 120 kr. Udsolgt
5. seminar, juni 1990. Af Edmund Hansen m.fl. 1991. 103 s. Pris: 70 kr. Bestil
Af Sven Allan Jensen. 1990. 38 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Max Siegumfeldt. 1990.38 s. Pris: 60 kr. Bestil
4. seminar, juni 1989. Af Tim Knudsen m.fl. 1990. 86 s. Pris: 70 kr. Bestil
Af Niels Fosdal. 1989. 23 s. Pris: 40 kr. Bestil
Af Kirsten Andersen og Erik Kaufmann. 1988. 25 s. Pris: 40 kr. Bestil
Fra ca. 1960 og videre frem. Seminar, juni 1988. Af Sven Allan Jensen m.fl. 1989. 62 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Vagn Isaksen, Edmund Hansen og Ella Bredsdorff. 1988. 114 s. Pris: 60 kr. Bestil
Udsendt af Boligministerits 2. kontor den 30. maj 1960 Genoptryk 1988. 38 s. Pris: 50 kr. Bestil
Red. Vibeke Dalgas. 1988. 28 s. Udsolgt
Indlæg mv. fra seminar, juni 1987. Af Edmund Hansen m.fl. 1987. 77 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Max Siegumfeldt. 1987. 69 s. Pris: 50 kr. Bestil
Indlæg fra seminar, juni 1986. Af Edmund Hansen, Lisbeth Balslev og Ole Thomassen. 1987. 41 s. Pris: 35 kr. Bestil
Af Kirsten Andersen. 1986. 45 s. Pris: 40 kr. Bestil
Af Frank Bundgaard. 1986. 55 s. Pris: 45 kr. Bestil
Af Carl Evald Hansen. 1986. 20 s. Udsolgt
Af Jesper Termansen. 1986. 47 s. Pris: 40 kr. Bestil
Af Edmund Hansen. 1985. 43 s. Pris: 25 kr. Bestil
Af C. Blixencrone-Møller. 1985. 74 s. Udsolgt
Oversat og kommenteret af Ernst Kristoffersen. 1985. 20 s. Udsolgt
Af Jesper Termansen. 1985. 37 s. Pris: 30 kr. Bestil
Af Flemming Teisen. 1985. 89 s. (genoptryk). Pris: 40 kr. Bestil
Fremtidens udfordringer for planlægning i hovedstadsområdet. En vidensbaseret gennemgang af Gertrud Jørgensen, Henrik Vejre, Ole Hjorth Caspersen, Karina Sehested og Lars Winther. Udgivet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (ING) og Dansk Byplanlaboratorium. Oktober 2017
af Tom Nielsen & Boris Brorman Jensen med bidrag af Claus Peder Pedersen, Mikkel Thelle & Sten Bo Fransen. Udgivet på Byplanlaboratoriets Forlag 2017. Pris: 125 kr. + forsendelse Bestil
af Dansk Byplanlaboratorium, Aalborg Universitet, DANVA & Vand i byer. Pris: 91 kr. Bestil
af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Dansk Byplanlaboratorium, 2015
af SBi og Dansk Byplanlaboratorium, 2014
af Dansk Byplanlaboratorium og SBi, 2014
af Dansk Byplanlaboratorium, 2014
af Center for Strategisk Byforskning og Dansk Byplanlaboratorium
af Dansk Arkitektur Center og Dansk Byplanlaboratorium.
Townplanning in Denmark 1945 - 2010 (english edition) af Ane Rottbøll Jørgensen, Andreas Hvidt, Ellen Højgaard Jensen & Marie Horskær Partoft
af Arne Post
SBi 2011:02 af Jacob Norvig Larsen, Anne Clementsen, Ellen Højgaard Jensen, Jesper Ole Jensen, Aslak Kjærulf.
af Jesper Ole Jensen, Ellen Højgaard Jensen, Anne Clementsen, Aslak Kjærulf og Jacob Norvig Larsen.
af Arne Post. 2009 - 198s. Pris: 250 kr. Bestil
af Jakob Klint, Jesper Ole Jensen, Ellen Højgaard Jensen & Christian Broen
af Vibeke Meyling for Erhvervs og Byggestyrelsen 2009 Findes kun i pdf-version
af Ellen Højgaard Jensen & Vibeke Meyling Findes kun i pdf-version
af Hanne-Vibeke Holst. 2001. - 79 s. Pris: 125 kr. Bestil
af Lone Palm Larsen. 2001. – 80 s. Pris: 125 kr. Bestil
Af Asger Liebst. 2000. - 87 s. Pris: 125 kr. Bestil
Af Vibeke Meyling. 1999. - 71 s. Pris: 75 kr. Bestil
Af Niels Helberg. 1999. - 71 s. Pris: 75 kr. Bestil
Red. Kirsten Andersen og Elith Juul Møller. 1999. - 71 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Ole Damsgård og Jens Johansen. 1999. - 63 s. Pris: 75 kr. Bestil
Af Jonas Møller. 1998. - 38 s. Pris: 50 kr. Bestil
Af Gitte Meyer. 1997. - 60 s. Pris: 60 kr. Bestil
(Urban ecology guide - Greater Copenhagen) Af Nina Munkstrup og Jakob Lindberg. 1996. - 144 s. Pris: 99 kr. Bestil
Red. Lind-Freelance. 1996. - 47 s. Pris: 50 kr. Bestil
- i byfornyelse, renovering, nybyggeri, lokalplaner, kommuneplaner og temaplaner Research Jens Christian Sørensen. Tekst Nina Munkstrup. 1995. - 112 s. Pris: 125 kr. Bestil
Koncept af Johannes Bach Rasmussen. Tekst Claus Hage. 1995. - 25 s. Pris: 30 kr. Bestil
- med engelsk resumé. (Fingerplanen). Udg. af Egnsplankontoret, 1947. Fotografisk genoptryk 1993. - 142 s. Pris: 150 kr. Bestil
Red. Lone Jansson og Nina Munkstrup. 1992. - 72 s. Pris: 60 kr. Bestil
Af Jan Gehl, Lars Gemzøe, Bo Grønlund og Steen Holmgren. 1991. - 88 s. Pris: 158 kr. Bestil
Red. Lone Jansson og Nina Munskstrup. 1991. - 82 s. Pris 60 kr. Bestil
Red. Lone Jansson. 1990. - 75 s. Pris: 60 kr. Bestil
"Partikelforurening - byens luft" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
Du kan bestille klassesæt af 30 stk. Trykt i normal papirkvalitet: 150 kr. pr sæt + forsendelse. Trykt i luksus papirkvalitet: 550 kr. pr sæt + forsendelse. Bestil her
"Strukturelle undersøgelser - byelementer" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Foto-kartering - by og fotografi" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Songlines - Livslinier i byen" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Vandkvalitet - Byens vand" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Den urbane varmeø - Byens temperaturer" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Stedets karakter - at opfange Genius Loci" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Den urbane varmeø - Byens overflader og materialer" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Grønne tage - til byens vand og biodiversitet" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Oversvømmelser - Byens ekstremregn" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Space Syntax - Byrummet er maskinen" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"NOx-forurening - Byens luftstrømme" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Lokal afledning af regnvand - Byens hverdagsregn" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"De store træer i byen - byrummenes biorytmer" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Byrum - Kvalitet til hverdagslivet" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Fænomenologi - Byanalyser" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Kvalitative interviews - byens steder, borgere og brugere" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.
"Trafiktællinger - byens strømme" er et af Byplanlaboratoriets metodesheets.