Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Foto: Kim Aaen / Grafik Byplanlab
Det åbne land skal løse mange opgaver i fremtidens samfund. Planlægning er et vigtigt værktøj til at afveje interesser og have et helhedsblik på udviklingen. Gennem planlægningen omsættes de store visioner til rammer for konkrete handlinger. Et vigtigt element i planlægningen er at sikre en demokratisk inddragelse af borgere og aktører.
Med den grønne trepartsaftale og de kommende omlægningsplaner er startskuddet gået til en historisk omlægning af det åbne land. På kort tid skal omlægningsplanerne rammesætte og realisere den del af den grønne omstilling, der fokuserer på kvælstofreduktion og forbedring af vandmiljøet. Men hvordan sikrer vi helhedsblikket og inddrager den eksisterende planlægning i de store tværkommunale samarbejder, som Den Grønne Trepart foreskriver?
På konferencen vil der også blive diskuteret, om den grønne omstilling bedst løses lokalt eller globalt. Er frivillighed fortsat den eneste vej frem, når nye dagsordener presser sig på? Og hvad virker bedst – pisk eller gulerod – når tempoet i omstillingen skal sættes op? Åben Land strækker sig over to dage og byder på plenumoplæg, samtaler og netværk.
Åben Land arrangeres i samarbejde med Landinspektørforeningen, Danske Landskabsarkitekter og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns universitet
Der er rabat for medlemmer af foreningerne og tilskudsgivere til Dansk Byplanlaboratorium.
Skriv dig på interesselisten, så lander tilmeldingslinket i din indbakke, så snart vi åbner for tilmelding.