Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Leder fra Byplan Nyt 3, 2016
I år mødes vi til Byplanmødet under overskriften ”Byer under forvandling”. For sådan er det jo med byer – de er i konstant bevægelse, vokser eller skrumper – ændrer karakter, styrke og identitet. Vi taler om byer med stærke brands, byer med ambitioner - om byledelse, transformationsprocesser og resiliens. Men hvad gemmer sig bag de mange buzz-words? ”Menneskelige relationer og handlinger er byernes urkraft” – sådan lyder pointen i al sin enkelhed fra Ilmar Reepalu, som var borgmester i Malmø fra 1993 til 2013. Han har været en nøglefigur i Malmøs forvandling fra industriby til vidensby. Det er en stærk pointe, at byernes forvandlingsevne er knyttet sammen med, hvordan vi taler og handler sammen. Bevidste valg og opbygning af relationer og alliancer gør en forskel.
Det er ikke tilfældigt, at vi skal undersøge og debattere byernes forvandling i Malmø. Der er meget læring at hente her. Det er en historie om, at politisk ejerskab og lederskab gør en forskel – men også om, at det ikke kan stå alene.
"Sådan er det jo med byer – de er i konstant bevægelse, vokser eller skrumper – ændrer karakter, styrke og identitet
Tilbage i 1990´erne var Malmø ramt af høj arbejdsløshed og tilbagegang. Modgang og kriser har ofte været afsættet for strategier og resultater. I Malmø er der nu et stærkt fokus på at skabe lige vilkår, så alle borgere får del i byens positive udvikling. Byplanlægning og sociale indsatser tænkes sammen.
Borgmester Karin Stjernfeldt Jammeh understreger, at byens unge, globale befolkning udgør et stort potentiale. Med andre ord, så ved de godt i Malmø, at forvandlingen stadig er i gang – og de fortsætter med at handle, sammen. I interviewet med Charles Landry i dette Byplan Nyt får vi at vide, at byer kan udfolde sig, når der skabes ja-følelse, og hvis man ikke bliver doven, selvom man er smuk! Malmø er fortsat en by med ambitioner. Jeg glæder mig til at blive klogere på deres erfaringer.
Maj Green
Formand for Dansk Byplanlaboratorium