Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Leder, Byplan Nyt 2, 2022 Vi har allerede nu stor glæde af at dele lokaler med det nye sekretariat. Vi deler erfaringer og skaber synergier på tværs, og så sent som i sidste uge fik byplanlaboratoriets repræsentantskab mulighed for at byde ind med idéer til indsatsen.
Sammen med foråret fik vi et helt nyt sekretariat i Dansk Byplanlaboratorium. Sekretariatet vil eksistere i 5 år og har som opgave at lede en indsats, der har fået navnet plan22+. Indsatsen bliver styret af Realdania og Bolig- og Planstyrelsen, og som navnet antyder, så handler den om planlægning fra 2022 og frem. Nogen vil være så gamle i gårde, at de kan huske plan09. Plan09 havde til huse i Miljøministeriet og blev også ledet af Realdania og ministeriet. Plan09 havde til formål at forny plankulturen efter kommunalreformen. Der var kommet større kommuner og et øget pres på planlæggerne – men også større muligheder. Derfor var der behov for at diskutere planlægningens rolle.
Plan22+ sekretariatet er ikke helt så stort, men opgaven er ikke mindre. Nu handler det om at få klimamålene ind i vores planer. Og det kan kun gå for langsomt. Derfor har den nye sekretariatsleder, civilingeniør Britt Vorgod travlt med at ansætte flere folk og lytte til de kommunale ønsker. Til efteråret går det for alvor løs med kickoff møder og andre aktiviteter. Hold øje med det.
Vi har allerede nu stor glæde af at dele lokaler med det nyesekretariat. Vi deler erfaringer og skaber synergier på tværs,og så sent som i sidste uge fik byplanlaboratoriets repræsentant-skab mulighed for at byde ind med idéer til indsatsen.
Vi har allerede nu stor glæde af at dele lokaler med det nye sekretariat. Vi deler erfaringer og skaber synergier på tværs, og så sent som i sidste uge fik byplanlaboratoriets repræsentantskab mulighed for at byde ind med ideer til indsatsen.
Samtidig med at vi får nye bofæller her i Byplanlaboratoriet, så har vi også fået nye bestyrelsesmedlemmer og ikke mindst en ny formand. Jes Møller har været medlem af bestyrelsen i 9 år og har siddet som formand i de sidste 5. I den tid er der sket rigtig meget med planlægningen, og byplanlaboratoriet har fået en mere markant stemme i debatten. Senest har vi påpeget det meget presserende behov for at få indskrevet klima i planloven. Det har været en stor styrke at have Jes ved roret – også i den sidste tid, hvor Coronaen var ved at vælte skuden.
Nu er vi igen på ret kurs, og Jes Møller giver roret videre til stadsarkitekt Lisbet Wolters, der skal føre os sikkert videre i de næste 4 år. Lisbet er ikke blot stadsarkitekt, hun er også klimachef – så på den måde hænger tingene fantastisk godt sammen. Hun har allerede sagt, at hun vil lægge vægten på, at der rent faktisk bliver eksperimenteret i laboratoriet. Vi kender ikke alle svar, men skal kunne diskutere forskellige scenarier. Fra min side skal der lyde et stort velkommen til alle de nye. Vi står i dag med et rigtig godt hold og et fantastisk netværk, der kan hjælpe os med at få klima sat på dagsordenen. Hvis du også vil bidrage, så grib røret eller send os en mail.
Med venlig hilsen
Ellen Højgaard Jensen, Direktør for Dansk Byplanlaboratorium