Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Debat og dialog
Fremtiden byder på mere ekstremt vejr, højere vandstand og flere stormflodshændelser. I mange byer er man allerede i gang med at tilpasse sig den nye vejrudsigt med projekter i udsatte områder. Men reelt er der ikke en udbredt folkelig bevidsthed om, hvor voldsomme klimaforandringerne bliver. Så hvordan kan vi møde fremtidens trusler og tage højde for disse i planlægningen, og ikke bare som reaktion, når det er for sent. Skal vi holde vandet ude, inviterer vandet ind eller trække os tilbage på et givent sted? Klimaforandringerne byder på dilemmaer og udfordrer den traditionelle planlægning og spørgsmålet om, hvor længe byggeri og infrastruktur skal holde, når forudsætningerne ændrer sig hurtigere og mere dynamisk end hidtil. En løsning er adaptiv planlægning og byledelse, hvor planer og beslutninger om byers udvikling i højere grad end tidligere tilpasser sig, efterhånden som der opnås større indsigt og fælles forståelse om klimaforandringernes påvirkning. Hvordan arbejdes der med et integreret udviklingsperspektiv, hvor klimasikring, naturværdier, rekreative værdier og byvækst også er tænkt med ind? Klimasikring kalder også på stærkere samtænkning og planlægning - regionalt og på tværs af systemer og sektorer. Hvordan bliver vi klar til det? Sessionen sætter fokus på debat og dialog om dilemmaerne med afsæt i en række oplæg. Oplægsholdere Eva Sara Rasmussen, Landskabsarkitekt, MDL, NATOURAnna Als, Arkitekt, Svendborg Kommune Moderator: Søren Smidt-Jensen, PhD, associeret partner, Smith Innovation
Viden- og debatsession i partnerskab med DK2020 og Sønderborg Kommune
Videnssession om planlægningens roller og redskaber
Inspiration om trygge byrum og kriminalpræventiv planlægning
Spørgetime om Plan22+ med parterne bag initiativet
Inspiration og debat. Af Arkitekt-foreningen og Sønderborg Kommune
Danish and German experiences in regional development (foregår på engelsk)
Paneldebat udviklet i partnerskab med Landsbyggefonden
Lær af praksis. Cases og erfaringsudveksling
Inspirations- og debatsession
Debat- og inspiration om store, forpligtende samarbejder i det åbne land