Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Lær af praksis. Cases og erfaringsudveksling
Rundt omkring i landet skyder en ny generation af partnerskaber om byudvikling op. Partnerskaberne har den fordel, at der kan tænkes langsigtet og visionært, men hvad er driverne, og hvordan kan både kommunerne og de private partnere sikre værdiskabelsen? På denne session får du et overblik over, hvad der rør sig lige nu. Jes Møller, der tidligere har været projektdirektør i Køge Kyst, følger udviklingen tæt og deler ud af sin viden fra interviews med byudviklingsselskaber og partnerskaber i hele landet. Han vil gå i dialog med en investor og en kommune om fordele og ulemper ved de forskellige modeller og inddrage deltagerne i drøftelserne.
Vi går tættere på to eksempler – Stigsborg i Aalborg, hvor et privat-offentligt partnerskab står for arealudviklingen af et område på ca. 50 Ha på solsiden af Limfjorden, og Flodbyen Randers, hvor der i januar blev underskrevet en aftale om et arealudviklingsselskab til en værdi på over en milliard kr. Det er to store arealudviklingsprojekter, der kommer til at sætte deres præg på fremtiden. Lær mere om, hvordan de er organiseret, hvordan rollerne fordeles samt hvor potentialerne og udfordringerne viser sig lige nu. Oplægsholdere: • Jes Møller, Selvstændig • Katinka Hauxner, Byudviklingschef A. Enggaard A/S • Jens Lyngborg Heslop, Direktør, Udvikling, Miljø og Teknik. Randers Kommune Ordstyrer: Ellen Højgaard Jensen, Direktør for Dansk Byplanlaboratorium
Viden- og debatsession i partnerskab med DK2020 og Sønderborg Kommune
Videnssession om planlægningens roller og redskaber
Inspiration om trygge byrum og kriminalpræventiv planlægning
Spørgetime om Plan22+ med parterne bag initiativet
Inspiration og debat. Af Arkitekt-foreningen og Sønderborg Kommune
Danish and German experiences in regional development (foregår på engelsk)
Paneldebat udviklet i partnerskab med Landsbyggefonden
Inspirations- og debatsession
Debat- og inspiration om store, forpligtende samarbejder i det åbne land
Debat og dialog