Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Debat- og inspiration om store, forpligtende samarbejder i det åbne land
Når store projekter – klima, energi, natur, fødevareproduktion, vand m.m. – i det åbne land skal igangsættes og implementeres, er det puslespil i både 3D og flere lag, der skal lægges. Brikker med fysiske og økonomiske planer for ændrede og multifunktionelle arealanvendelser, matrikelgrænser, aftaler og drift skal skabes og passe sammen. Hvordan gør man det? Ja, det kræver ofte, at der bliver etableret deciderede, forpligtende partnerskaber mellem flere involverede parter. Myndigheder, lodsejere, fonde, forsyningsselskaber, private virksomheder, interesseorganisationer og forskellige borgergrupper skal finde sammen og i fællesskab drive projekterne frem mod realisering.
På sessionen tager vi afsæt i ’Naturprojekt Holmehave’. Repræsentanter fra partnerskabet bag projektet gør sig netop nu rigtig gode og vigtige erfaringer med at drive et stort landskabsprojekt med mange aktører. Vi undersøger, hvad der skal til både i Assens og mere generelt for at få det til at lykkes.
Få svar på nogle af de helt centrale spørgsmål:
Moderatorer, oplægsholdere:
Emilie Sonne Uhlott, projektleder og rådgiver, UrlandSøren Steen Andersen, borgmester, Assens KommuneJannik Seslef, projektleder, Assens KommuneTroels Kærgaard Bjerre, projektchef, Vandcenter Syd
Viden- og debatsession i partnerskab med DK2020 og Sønderborg Kommune
Videnssession om planlægningens roller og redskaber
Inspiration om trygge byrum og kriminalpræventiv planlægning
Spørgetime om Plan22+ med parterne bag initiativet
Inspiration og debat. Af Arkitekt-foreningen og Sønderborg Kommune
Danish and German experiences in regional development (foregår på engelsk)
Paneldebat udviklet i partnerskab med Landsbyggefonden
Lær af praksis. Cases og erfaringsudveksling
Inspirations- og debatsession
Debat og dialog