Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Inspiration og debat. Af Arkitekt-foreningen og Sønderborg Kommune
Alle kommuner har et ønske om at skabe levende og bæredygtige by- og boligområder, der tiltrækker borgere, investorer og besøgende. Men det kræver klare visioner og politisk lederskab at vise vejen for de udviklere og bygherrer, der står klar til at bygge. Denne session sætter overordnet fokus på, hvordan vi skaber attraktive byer og bymiljøer.
Enhver kommune har sine kvaliteter og særpræg, som det er værd at bygge videre på. Mange steder bærer de seneste års byudvikling imidlertid præg af en vis ensartethed, hvor sammenhæng og kvalitet i det byggede miljø har været overladt til den enkelte udvikler. Hvordan kommer vi væk fra det? En af vejene er at vedtage en arkitekturpolitik, men der er også andre veje at gå. Kom og hør om kommuner, der har en vedtaget arkitekturpolitik og praktiserer den. Hvad er fordele og ulemper? Hvor ser vi dilemmaerne, og hvor er de gode eksempler? Hvordan kan arkitekturpolitik understøtte gode samarbejder, mere bæredygtighed og bedre bykvalitet?
Debatten modereres af Arkitektforeningens direktør, panelet er sammensat af en politiker, en investor og en stadsarkitekt, men der vil også være rig mulighed for at byde ind med gode erfaringer og spørgsmål fra de øvrige deltagere.
Debatpanel:Kirsten Bachmann, formand for Teknik, By og Boligudvalget i Sønderborg Kommune Martin Thue Jacobsen, Byudviklingschef i Pension DanmarkLisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune
Moderator: Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen
Viden- og debatsession i partnerskab med DK2020 og Sønderborg Kommune
Videnssession om planlægningens roller og redskaber
Inspiration om trygge byrum og kriminalpræventiv planlægning
Spørgetime om Plan22+ med parterne bag initiativet
Danish and German experiences in regional development (foregår på engelsk)
Paneldebat udviklet i partnerskab med Landsbyggefonden
Lær af praksis. Cases og erfaringsudveksling
Inspirations- og debatsession
Debat- og inspiration om store, forpligtende samarbejder i det åbne land
Debat og dialog