Logo
Indholdsoversigt     
 
FORSIDE KOMMUNERNES ERFARINGER BRUGERNES DOM ANMELDELSER FRA EN FAGMAND

Du er her: Home 2008 07 ”Skriv til nettet” kursus i Faaborg-Midtfyn Kommune

   

BLOG

”Skriv til nettet” kursus i Faaborg-Midtfyn Kommune



Dorthe List Nielsen, Faaborg-Midtfyn Kommune:

 

I kommunens udviklingsstrategi ”Forestil dig et moderne dansk Toscana…”, har kommunalbestyrelsen udpeget nogle indsatsområder. Under hvert indsatsområde er der er listet en række projekter. Et af disse indsatsområder er ”Den digitale Kommune”, og et af projekterne herunder er ” Digital og borgervenlig kommuneplan”.

 

I foråret blev der afholdt to kursusdage for web-redaktørerne, hvor vi fik indsigt i hvordan folk bruger nettet, og hvilke faldgruber der er, når man udformer web-tekster.

Under disse kurser fik vi desuden at vide, at det er ligegyldigt hvilken slags side der var blevet testet – brugen er den samme.

Mens jeg sad på det kursus kom jeg til at tænke på, at en digital kommuneplan også skulle overholde de principper, som web-redaktørerne skulle arbejde efter.

Planlæggerne i kommunen skal til at sammenskrive 5 kommuneplaner og som noget nyt inddrage regionplanens retningslinier. Dette resultat skal så lægges på internettet, som en digital borgervenlig plan.

 

Webredaktør Lotte Holm og kursusholder Børge Kristensen fra Contentwise og jeg udformede et kursus – ”Skriv til nettet” – målrettet til planlæggerne. Her ville vi præsentere lidt omkring det at skrive tekster til nettet, så de ville blive opmærksomme på hvilke principper de kunne anvende når de skrev kommuneplanen.

Vedlagt er:

På kurset ”Skriv til nettet” blev der præsenteret nogle facts om folks brug af nettet – bl.a. at man har 27 sekunder til at fange en læser!

Derefter gennemgik vi en række journalistiske principper for at skrive tekster, og endelig havde vi en række eksempler på tekster. Eksemplerne var eksisterende digitale kommuneplaner, og der var udvalgt nogle sider, som planlæggerne herefter skulle finde gode og mindre gode træk ved ud fra de principper de lige havde fået lært.

Seancen sluttede med en præsentation af nogle forslag til sideopsætning for den digitale kommuneplan, som planlæggerne kunne kommentere på.

 

Planlæggerne var meget glade for gennemgangen. Det var en meget givtig oplevelse for alle der deltog i kurset – også kursusholderen! Planlæggerne gav udtryk for, at det havde været et meget lærerigt kursus, og at de havde fået øjnene op for, hvordan man kan formidle en omfangsrig kommuneplan på nettet, uden at tabe læserne.

På kurset blev det besluttet, at der skulle udformes en skabelon og hovedregler for skrivning af tekster til kommuneplanen.




Skriv kommentar



Netværk om udvikling af nye digitale kommuneplaner