Logo
Indholdsoversigt     
 
FORSIDE KOMMUNERNES ERFARINGER BRUGERNES DOM ANMELDELSER FRA EN FAGMAND

Du er her: Home 2009 03

   

BLOG

Digital kommuneplan i Kerteminde: nyhedsbreve & markedsføring



Kerteminde Kommune har i processen med den digitale kommuneplan holdt månedlige redaktionsmøder fulgt op med udsendelse af nyhedsbreve til interessenter i og udenfor den kommunale organisation - se januars nyhedsbrev. Dermed har planprocessen haft karakter af en løbende foroffentlighed foruden perioden 3/3 - 20/3, som har været udnævnt til debatperiode med fokus på  land, byer og detailhandel.

Den digitale kommuneplan for Kerteminde, som bliver til et egentligt kommuneplanforslag og sendt i den lovpligtige høring efter sommerferien, vises frem på en workshop under forskningens døgn d. 23-25 april med fokus på klima og Fjord & bælt.

Mvh. Henrik Bojsen, COWI


Netværksmøde 3. marts i Ringe



Otte kommuner deltog i netværksmødet d. 3-3 i Ringe. Mødets dagsorden rummede en status på fremdriften for de digitale kommuneplanprojekter i netværkskommunerne, en fremvisning af websites for 4 kommuneplaner i proces, brudstykker af proceserfaringer fra 2 kommuner, samt tilbud om workshops og erfaringsopsamling fra Plan09 og COWI.

I løbet af dagen gik debatten livligt bl.a. omkring den kommende datamodel PlanDK3, og netværkskommunerne blev lovet et afsluttende møde efter sommerferien.

 

Henrik Bojsen, COWI


Digitale postkort & åben skriveproces - Nordfyns Kommune



Nordfyns Kommune skriver deres digitaliserede kommuneplan 2009-2021 med døren på klem. Borgerne kan se afsnittene efterhånden, som de bliver lagt ind i planforslaget. Websitet rummer en liste med dato og titel - "Hvad kan jeg læse nu!".

Borgerne kan sende deres ideer og kommentarer i form af et postkort, som er sat op i en indbydende form - "Bliv hørt!".  Der er kommet en del postkort i kassen - "Postkortene vælter ind".

Henrik Bojsen, Cowi


Flyvende start i Odder - 8000 besøg på den digitale kommuneplan



Der har været en stor interesse for den digitale kommuneplan i Odder. Med 7936 unikke brugere i perioden 20. november til 9. marts har digitaliseringen af komuneplanen fået en flyvende start. Og de ansatte på Rådhuset har alle samme IP-adresse, så de gir ikke anledning til at statistikken ser så lovende ud.

Se hele nyheden fra d. 10. marts på Odder Kommunes website - http://www.oddernettet.dk/site.aspx?RoomId=&NewsId=6752&MenuId=&langref=1&SplashId=

 

Mvh. Henrik Bojsen, COWI




Netværk om udvikling af nye digitale kommuneplaner