Logo
Indholdsoversigt     
 
FORSIDE KOMMUNERNES ERFARINGER BRUGERNES DOM ANMELDELSER FRA EN FAGMAND

Du er her: Home 2008 04 Strukturdiagram og protyotype fra Struer Kommune

   

BLOG

Strukturdiagram og protyotype fra Struer Kommune



Struer Kommune har udarbejdet et foreløbigt strukturdiagram og en prototype på opbygningen af deres kommende kommuneplan. Læs mere og se dem her


Kommentarer

  1. Peter Serup skrev:

    Hej - her lidt om udarbejdelsen af prototypen i Struer.

    Vores interne drøftelser gik meget på, at den digitale kommuneplan skulle være nem at gå til, være brugervenlig og intuitiv. Vores udgangspunkt har således været at se opbygning, indhold og sammenhæng med borgerbriller. Målgruppen er således borgerne i bred forstand og ikke en opdeling i mindre målgrupper (borgerne i bred forstand er jo også erhvervsfolk, politikere mv.).
    På den baggrund har vi arbejdet meget med forskellige temaindgange, hvor det under hvert enkelt tema er muligt at finde alle oplysninger, så man ikke skal lede flere steder. Den traditionelle kommuneplanopdeling i hovedstruktur, redegørelse mv. ser vi således bort fra, da den almindelige borger sandsynligvis ikke ved, hvad han kan finde under sådanne overskrifter. Alle relevante oplysninger, links mv. ligger samlet under de enkelte temaer.

    Selve strukturen, opdelingen i emner og indhold af de enkelte emner har vi lavet ud fra en meget simpel metode. Alle tænkelige overskrifter og underoverskrifter ? herunder emnerne i §11a - blev skrevet på små papirlapper og lagt op på et bord, hvorefter vi diskuterede og rokerede, indtil vi fandt det fornuftigt. Herefter blev vores kommunikationsafdeling præsenteret for resultatet og gav deres uforbeholdne mening om brugervenlighed, logik mv. Her blev også snakket sprog, navigation mv. i forhold til kommunens hjemmeside, da den digitale kommuneplan i design og opbygning kommer til at læne sig op af den. Endelig snakkede vi en del om, hvilke funktioner der er krav om på en offentlig hjemmeside - som kommuneplanen jo også er.

    Prototypen er det første bud på opbygning, overskrifter mv., og de kan derfor ændre sig/tilpasses i den videre kommuneplanproces. Det gælder således også overskriften ?Politiske temaer?, og det er jo korrekt, at alle ting i kommuneplanen i princippet er politiske temaer.

    I forhold til selve indholdet agter vi ikke at gøre noget særligt for at dokumentere, at planlovens §11a er overholdt. De emner, vi jf. §11a skal have med i kommuneplanen, er inddraget under de relevante temaer. Det er vel ikke nødvendigt at dokumentere det? Det gør vi jo heller ikke i det tilfælde, at det var en papirplan - eller er vi fejl på den?
  2. christina skrev:

    Hej.

    Fin prototype, bestemt.
    Kan I fortælle lidt mere om, hvordan I er nået frem til denne udgave?
    Fx. har I udpeget nogle specifikke målgrupper - og hvis ja, hvordan har I gjort det?
    Har I afstemt ordvalget til fx. menupunkterne med målgruppernes sprogbrug?
    Overholder navigationen almindelig praksis for nettet?

    Jeg ved, der er et par kommuner uden for netværket, der er interesseret i viden om de klassiske målgrupper (alm. borgere, politikere, professionelle), så alle i netværket må hjertens gerne byde ind med jeres arbejde, hvis I har set nærmere på det.

    Hilsner Christina
  3. Morten Siversen skrev:

    Tillykke med prototypen, som ser uhyre enkel og overskuelig ud.
    Jeg har svært ved at se hvor man skal søge efter retningslinjer og redegørelsesstof. Hvordan dokumenterer I at planlovens § 11a er overholdt?
    Kategorien "Politiske temaer" virker lidt mystisk. I vores politiske sammenhæng vil det hele være politiske temaer.

Skriv kommentar



Netværk om udvikling af nye digitale kommuneplaner