Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Konference i København om privat-offentlige bysamarbejder - om bæredygtige byer og lokalsamfund
Hvorfor finder stadigt flere offentlige og private parter sammen i lokale partnerskaber om i fællesskab at sikre byer og byområders attraktivitet og udvikling? Og hvad kan vi lære af de mange bysamarbejder, der er i gang?
Konferencen er målrettet private og offentlige aktører med interesse for udviklingen af privat-offentlige bysamarbejder – f.eks. bymidte-samarbejder, BIDs (Business Improvement Districts), turismesamarbejder, innovationsdistrikter og lign. På konferencen vil du blandt andet få indblik i læringen fra de mange danske og udenlandske cases.
På konferencen den 18. september 2019 kan du blandt andre møde museumsdirektør Jane Sandberg, der i sin nye bog Come together skildrer udviklingen af fællesskabs-Danmark. Find bogen Come Together her.
Desuden kan du møde Uffe Steiner Jensen, tidligere politiker, og Maria Degn, byudvikler, der med et nyt mindset inviterer til fælles refleksioner over konkrete cases fra hele landet. Du kan læse mere i deres debatoplæg The Art og City Building fra Nordic City Network.
Bemærk,at der er begrænsede pladser, hvorfor tilmelding sker efter ’først-til-mølle-princippet’. Tilmelding er bindende og pengene refunderes ikke.
Program: Se eller download programmet her
Konferencen arrangeres i regi af netværk for privat-offentlige bysamarbejder, der består af private og offentlige repræsentanter fra bysamarbejder i Fredericia, Frederiksberg, Gladsaxe, Hillerød, Hjørring, Odense, Slagelse, Varde, Vejle, Aalborg og Aarhus samt Realdania By og Byg, KL og Trafik- og Bygge- og Boligstyrelsen.
Desuden deltager repræsentanter fra DI, DE, AAU, Erhvervsstyrelsen, Erhvervsministeriet og Realdania.
Hvis du har spørgsmål til konferencen så kontakt projektleder Marianne Bendixen
Privat- Offentlige bysamarbejder i formelle rammer kan skabe handling og resultater! Det ser vi mange eksempler på i udlandet. Målet er at skabe attraktive byer, hvor vi sammen løfter mange hensyn, fra virksomhedernes rammevilkår og til at forfølge FNs verdensmål, sagde by- og miljødirektør Maj Green, Gladsaxe Kommune og formand for Netværk om privat-offentlige bysamarbejder, til midtvejskonferencen den 18. juni 2018.
Læs mere om netværket og se oplæg og film fra sidste års konference.
Se oplæg fra konferencen: