Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Debat og erfaringsudveksling.
Danmark er kendt for en lovgivning, der retsligt sikrer borgere og andre aktører adgang til at ytre sig i forhold til den fysiske planlægning. Men på trods af intentionerne i lovens formålsparagraf er der mange, der slet ikke føler sig hørt og inddraget. Det er ikke nok med de gængse høringer, annoncering i dagbladene og aftenmøder i de lokale forsamlingshuse og idrætshaller. Det har mange kommuner erkendt for længst. Rundt omkring i landet eksperimenteres der derfor på livet løs med nye plantyper og alternative inddragelsesmetoder.
På sessionen drøfter vi kommunernes brug af de planer, der ligger indenfor og udenfor planlovens planniveauer. Hvad er rammerne for demokratiet i forbindelse med de lovbundne og ikke lovbundne planer – og har vi brug for justering?
Når planer går galt og konflikterne spidser til, hører vi ofte begrebet NIMBY (Not In My Backyard). Det betyder, at borgerne ikke ønsker udvikling i deres egen baghave, men gerne andre steder. Spørgsmålet er, om det en myte eller en realitet? Hvad kan vi lære af de processer, der er gået godt og hvad kan erfaringer med de mange nye plantyper bruges til?
På sessionen får du mulighed for at dele gode og mindre gode erfaringer fra din egen dagligdag og baghave eller komme med bud på ændret lovgivning eller praksis.
Format: Debat og erfaringsudvekslingModerator: Ellen Højgaard Jensen, underviser og byudvikler
Oplægsholdere: Lektor Carsten Jahn Hansen. Leder af Center for Fysisk Planlægning, Aalborg Universitet. Ph.d. Anne Tortzen. Leder af center for borgerdialog
Find tilmelding, pris og praktik
Oplæg og dialog.
Inspirationsoplæg og debat.
Viden og debat.
OBS! Sessionen er på engelsk.
Debat og vidensdeling.
Vidensdeling og dialog.
Inspiration til kortlægning og værdisætning af bygningsmassen.
Oplæg og workshop.