Session C: CO2-reduktion i planlægningen - hvordan gør vi?

Foto: Pixabay

Session C: CO2-reduktion i planlægningen - hvordan gør vi?

Overtegnet

Inspirationsoplæg og debat.

Fra sommeren 2023 bliver ’klima’ en del af formålsparagraffen i Planloven. På linje med hensynet til miljø, natur, vækst og udvikling skal klimaet fremover indgå som en del af den helhedsorienterede afvejning af hensyn. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at lade ønsket om at reducere CO2 fylde mere, når der vedtages nye planstrategier, kommuneplaner og lokalplaner. Men når klimahensynet skal fremmes, betyder det samtidig, at alle de andre hensyn skal tages op til revision i den fysiske planlægning.

  • Hvordan kan vi inddrage CO2-reducerende hensyn i den fysiske planlægning?
  • Hvad batter på klimadagsordenen, når det kommer til den fysiske planlægning?
  • Hvordan afvejer vi CO2-reduktion med andre væsentlige hensyn såsom kvalitet, æstetikstærke bymidter, social bæredygtighed mv.?

Det er hovedspørgsmålene, når Plan22+ præsenterer de første pilotprojekter og lægger op til en drøftelse af, hvordan vi kan styrke den politiske debat samt debatten med borgerne om, hvordan byplanlægningen kan bidrage til den grønne omstilling, og hvilke hensyn der skal veje tungest, når nye planer skal vedtages.
Kommunerne præsenterer deres pilotprojekter, efterfølgende vil der være debat med blandt andet en politiker og en bygherre.

Moderator: Anna Esbjørn, programchef, Concito

Oplægsholdere:

  • Britt Vorgod Petersen, sekretariatschef, Plan22+
  • Repræsentanter fra pilotkommuner – afventer at Plan22+ udvælger pilotkommuner


Find tilmelding, pris og praktik

Ledige pladser: ingen