Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Inspirationsoplæg og debat.
Gamle erhvervsområder og havnefronter er mange steder potentielle placeringer for nye boliger og anden byudvikling. Med udsigt til det åbne hav kan områderne synes attraktive, men med idyllen følger ofte eksisterende erhverv, hvor transport, støv og støj følger med. Det skaber konflikter, fordi de nye beboeres forventninger ikke stemmer overens med virkeligheden. Og for virksomhederne skaber det usikkerhed om rammerne for drift, produktion og langsigtede investeringer. Planloven sætter desuden begrænsninger for, hvad der planretligt kan lade sig gøre, så store visioner kan slå sig på virkeligheden og juraen.
Mange havne oplever behov for mere kapacitet og for at udvide og indtage nyt land. Det er også en situation, der sætter balancen mellem by, bolig og erhverv i spil og skaber dilemmaer for de kommunale beslutningstagere.
Sessionen sætter fokus på, hvordan man som lokal planlægger og politisk beslutningstager får gang i gode processer, der både kan styrke borgerinddragelsen og demokratiet i planlægningen og skabe sikkerhed for virksomhedernes investeringer.
Med sessionen får du:
Moderator: Karsten Biering Nielsen, vicedirektør, Miljø og Teknik, Københavns Kommune & næstforperson i Byplanlabs bestyrelse.
Oplægsholdere: Jakob Svane, seniorchefkonsulent, Dansk Industri. Ida Sofie Gøtzsche Lange, adjunkt, Aalborg Universitet. Luise Rydahl, Forvaltningschef, Plan og Miljø, Aarhus Kommune. Jan Krarup Laursen, chef for Plan og Byg, Kolding Kommune.
Find tilmelding, pris og praktik
Oplæg og dialog.
Viden og debat.
OBS! Sessionen er på engelsk.
Debat og vidensdeling.
Vidensdeling og dialog.
Inspiration til kortlægning og værdisætning af bygningsmassen.
Debat og erfaringsudveksling.
Oplæg og workshop.