Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Inspiration til kortlægning og værdisætning af bygningsmassen.
Giver det mening at lade kulturarv indgå som et strategisk element i den kommunale planlægning? Kan den byggede kulturarv være en vej til bæredygtighed, klimamål, lokal identitet og sammenhængskraft? Og kan den byggede kulturarv bruges som et aktiv, der kan skabe værdi i forbindelse med byudvikling og være et redskab til samtaler med byens mange interessenter?
Vi udfolder, reflekterer og diskuterer kommunernes muligheder og begrænsninger for at udpege, bevare og transformere den byggede kulturarv, helheder og kulturmiljøer. Vi diskuterer hvem der har tolkningsretten og hvem der definerer hvad der har værdi? Og er de metoder og tilgange vi arbejder med tilstrækkelige i forhold til at rumme nye og andre værdier?
Sessionen bliver indledt med et overblik og refleksion over tilgange, metoder og redskaber til at udpege, sikre og udvikle den byggede kulturarv og der vil være inspiration fra en række forskellige cases rundt om i landet.
Deltagerne vil forinden blive inviterede til at reflektere over dagens emner og komme med forslag til cases der kan inddrages og bidrage til debatten. Det får du ud af at deltage i denne session: Inspiration og refleksion til værdisætning, bevaring og udvikling af bygninger og helheder.
Oplægsholder: Arne Høi, institutleder, Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og KulturModerator: Tina Saaby, direktør Dansk Byplanlaboratorium
Find tilmelding, pris og praktik
Oplæg og dialog.
Inspirationsoplæg og debat.
Viden og debat.
OBS! Sessionen er på engelsk.
Debat og vidensdeling.
Vidensdeling og dialog.
Debat og erfaringsudveksling.
Oplæg og workshop.