Session G: Natur og landskab i sommerhusområderne

Foto: Pixabay

Session G: Natur og landskab i sommerhusområderne

Vidensdeling og dialog.

Øget national turisme samt brug af fritids- og sommerhuse sætter pres på naturen, øger klimabelastningen og skaber konflikter mellem de forskellige anvendelser af områderne. Set i det lys, hvordan balancerer kommunerne så mellem hensynet til vækstambitionerne og hensynet til naturen, helårsbeboere og nuværende sommerhusbeboere? De såkaldte kæmpesommerhuse er bare én faktor i udviklingen samtidig udskiftes eller renoveres mange ældre sommerhuse   med faciliteter og bekvemmeligheder, der minder om helårsbeboelser. På den anden side er turismen og ferie- og fritidsområdet et potentielt vigtigt bidrag til lokal bosætning, handel og kulturlivet i sommerlandets kommuner.  

På sessionen dykker vi ned i en række eksempler, hvor ”sommerhuskommuner” gennem planlægning arbejder proaktivt med at styre rundt i de mange hensyn –   særligt til landskabet og naturen.

I Jammerbugt Kommune har man udarbejdet 4 atlasser, der kortlægger natur og landskab, analyserer og anbefaler retningen for områdernes udvikling og er grundlaget for dialog med borgere, interessenter og planlægningen. I Hjørring Kommune har man udarbejdet rapporten ” Store sommerhuse – analyse og anbefalinger”, så man har et grundlag for at vurdere, hvor der er plads til store sommerhuse uden, at de ødelægger eller generer omgivelserne. Vi fokuserer på, hvordan der er arbejdet med dialogen med beboere og den politiske behandling af området.

Oplægsholdere:

  • Landskabsarkitekt Cand. Arch. Kim Katrine Bjørn Møller, Lytt Architecture
  • Fagleder for Planafdelingen, Kathrine Brix Mørk, Jammerbugt Kommune
  • Byplanlægger Line Hesselholt Hansen, Hjørring Kommune
  • Planlægger June Gina, Heiselberg, Hjørring Kommune
  • M.fl.


Find tilmelding, pris og praktik

Ledige pladser: 2