Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Vidensdeling og dialog.
Øget national turisme samt brug af fritids- og sommerhuse sætter pres på naturen, øger klimabelastningen og skaber konflikter mellem de forskellige anvendelser af områderne. Set i det lys, hvordan balancerer kommunerne så mellem hensynet til vækstambitionerne og hensynet til naturen, helårsbeboere og nuværende sommerhusbeboere? De såkaldte kæmpesommerhuse er bare én faktor i udviklingen samtidig udskiftes eller renoveres mange ældre sommerhuse med faciliteter og bekvemmeligheder, der minder om helårsbeboelser. På den anden side er turismen og ferie- og fritidsområdet et potentielt vigtigt bidrag til lokal bosætning, handel og kulturlivet i sommerlandets kommuner.
På sessionen dykker vi ned i en række eksempler, hvor ”sommerhuskommuner” gennem planlægning arbejder proaktivt med at styre rundt i de mange hensyn – særligt til landskabet og naturen.
I Jammerbugt Kommune har man udarbejdet 4 atlasser, der kortlægger natur og landskab, analyserer og anbefaler retningen for områdernes udvikling og er grundlaget for dialog med borgere, interessenter og planlægningen. I Hjørring Kommune har man udarbejdet rapporten ” Store sommerhuse – analyse og anbefalinger”, så man har et grundlag for at vurdere, hvor der er plads til store sommerhuse uden, at de ødelægger eller generer omgivelserne. Vi fokuserer på, hvordan der er arbejdet med dialogen med beboere og den politiske behandling af området.
Oplægsholdere:
Find tilmelding, pris og praktik
Oplæg og dialog.
Inspirationsoplæg og debat.
Viden og debat.
OBS! Sessionen er på engelsk.
Debat og vidensdeling.
Inspiration til kortlægning og værdisætning af bygningsmassen.
Debat og erfaringsudveksling.
Oplæg og workshop.