Udflugt 14: Odense ved fjorden: Landskabsforandringer med omtanke

Foto: Odense Renovation

Udflugt 14: Odense ved fjorden: Landskabsforandringer med omtanke

Bustur.

Odenses grønne identitet skal udvikles gennem utraditionelle samarbejder med offentlige partnere, borgere, og frivillige. Dette blandt andet ved at give borgerne oplevelser og læring om kommunens natur, som styrker deres bevidsthed om bæredygtighed og biodiversitet og giver ejerskab til naturen. 

Stige Ø er et kunstigt skabt landskab ovenpå en gammel losseplads og dermed et sted, hvor menneskelig tilstedeværelse afspejles i 1:1. Halvøen er oprindeligt skabt af udgravninger fra Odense Kanal til den tidligere industrihavn i Odense. Fra Stige Øs bakker kan man se over på Europas største kran og havneindustri i Munkebo. Stige Ø er i dag blevet omdannet til et nyt og populært rekreativt område inspireret af en arkitektkonkurrence i 2005. Det er også et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med bedre stormflodssikring og klimatilpasning. 

Kom med på en sejltur i Odense Fjord, og oplev landskabstransformationer i storskala. Hør om naturbaserede løsninger og planer for forbedring af vandkvaliteten i Odense Fjord gennem Fynsk partnerskab i et nyt EU-projekt, og om Fjernvarme Fyns aktuelle planer for CO2-reduktion og CO2-fangst.
 
Og ikke mindst:  Medvirk i en live-performance, der sætter fokus på menneske, skala og klima. Seancen filmes med drone på udflugten.

På udflugten drøftes:

  • Skalaen i menneskeskabte landskabstransformationer.
  • Fjordlandskabets betydning for byudviklingen i Odense.
  • Natur-kultur-miljø-relationer i et klimaperspektiv.

 

Tilmeld dig Byplanmødet og denne udflugt.