Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bådtur og gåtur. INGEN LEDIGE PLADSER
Odense Ådal er det store grønne og blå landskabstræk, som byen er opstået ved for mere end 1.000 år siden. Odense Ådal er fredet gennem hele Odense Kommune. Odense Å løber gennem kommunen i en bred ådal i syd til Odense Fjorden i nord – også gennem bymidten, hvor ådalens parker er byens vigtigste grønne åndehuller. Åen giver naturoplevelser, rekreative muligheder og kulturhistoriske oplevelser. I over 140 år har man kunne sejle med turbåd på Odense Å. Odense Ådal er central i Odenses ambition om at blive Danmarks Grønneste Storby.
Ådalen indeholder store naturværdier. Her lever blandt andet odder og isfugl. Odense Kommune arbejder med at forbedre oplevelsen af åen med nye træbroer og byrum, der gør det muligt at opleve å og dens natur tæt på.
Byens historie er til stede ved åen, og der arbejdes på at formidle især vikingetiden. Vikingeringborgen Nonnebakken, der er nyudnævnte UNESCO-verdensarv, ligger direkte op til Odense Å, som den altid har gjort. Som den eneste af de 5 ringborge ligger Nonnebakken midt i en by.
Langs Odense Å ligger også byens ”strandvejskvarter” Hunderup, med attraktive villaer. Odense har gennem en lang periode været villabyen. En ny bevarende lokalplan for hele Hunderupkvarteret sikrer både bygningsmæssige og landskabelige værdier.
På udflugten oplever vi blandt andet:
Letbanetur og byvandring. INGEN LEDIGE PLADSER
Byvandring.
Byvandring. INGEN LEDIGE PLADSER
Cykeltur og byvandring. INGEN LEDIGE PLADSER
Bustur og gåtur. INGEN LEDIGE PLADSER
Cykeltur. INGEN LEDIGE PLADSER
Bustur. INGEN LEDIGE PLADSER
Bustur og byvandring. INGEN LEDIGE PLADSER
Bustur.
Bustur og byvandring.