Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Debat | Arrangeret i partnerskab med Danske Arkitektvirksomheder
Foto: Toftebo. Foto venligst udlånt af Danske Ark
Livskvalitet og byudvikling hænger sammen. Attraktive byer og attraktive boligområder med attraktive boliger tiltrækker borgere og skaber vækst, mener Danske Arkitektvirksomheder. Det er derfor vigtigt at kommuner, store som små, har en tilgang til hvordan man sikrer kvaliteten af udviklingen og sikrer at byudviklingen går i den retning man ønsker. Direktør Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder kommer med eksempler fra flere af ”stadsarkitekt-kommunerne”, hvor stadsarkitekten har banet vejen for at højne boligernes og omgivelsernes kvalitet, som har skabt værdi og positiv udvikling.
Som optakt til debat med deltagerne interviewer vi stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen og teknisk direktør Anne Velling Christiansen, som eksponenter for forskellige kommunale modeller til at sikre kvaliteten i udviklingen af boliger og boligområder.
Session D foregår torsdag d. 3. oktober kl. 13:45 - 15:45 på Odd Fellow-gården, Jernbanegade 10, 4600 Køge. Der kører bus fra Hotel Comwell til Kulturtorvet i Køge Bymidte, hvorfra der er 5 minutters gang til Odd Fellowgården, hvor der spises frokost kl. 13:00-13:40.
Debat om kommunale visioner og værktøjer
Viden | Session i partnerskab med Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Viden | Hvad driver forskellige bofællesskaber?
Filmvisning, debat og holdninger til byen
Workshop | Arrangeret i partnerskab med AlmenNet
Inspiration, spørgsmål og svar – på engelsk
Inspiration til partnerskaber om bæredygtig byudvikling
Om analyser og prognoser i den lokale boligpolitik
Ny viden om danskerne og vores boligsituation | Tilrettelagt i partnerskab med Realdania
Debat om politisk lederskab, planlægningsredskaber og kvalitet i boligbyggeri tilrettelagt i partnerskab med Akademisk Arkitektforening