Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Boligpolitik – boligdrømme, boligplaner og boligmarked
Danskernes boligområder er under forandring. Der bruges store summer til ombygning, nedrivning og udvikling af nye boligområder. Men hvordan skaber vi som politikere og planlæggere de rigtig gode boligområder? Gør planlægningen det egentligt godt nok – eller ser vi for meget af det samme?
Kommunernes mål på boligområdet er forskellige, men fælles er et ønske om at regulere udbuddet så der findes både store og små boliger, til unge og ældre, til stærke og svage – og i en balance af ejerformer – ofte ud fra en dagsorden om både øget skattegrundlag og en blandet, mangfoldig by.
Har kommunerne planværktøjerne til at skabe den blandede by med forskellige ejerformer? Det er svært at indfri alle mål – men en viden om familieformer, markedsudvikling og demografi er grundlæggende. Også fordi byggeri realiseres i kritisk med- og modspil med markedet. Her er de regnestykker, der driver developerne nyttig viden – for såvel politikere og planlæggere.
Med Køge Kommune som vært glæder vi os i Byplanlaboratoriet til at byde velkommen til en udviklingskommune på kanten af hovedstadsregionen. Med sin aktive boligpolitik, sin gamle bykerne og sine nye by- og boligudviklingsprojekter på kysten er der megen inspiration at hente.
På konferencen vil der være oplæg med konkrete eksempler på boligpolitik fra ud- og indland, der vil være praktikervinkler, forskervinkler, politikervinkler og developervinkler. Hovedvægten vil blive lagt på kommunernes rolle, men der vil også blive drøftet landspolitiske emner.
Køge Kommune, Køge Kyst P/S og nabokommuner byder på gode eksempler på brug af eksisterende bebyggelse og udvikling af nye spændende boligområder. Der vil være mulighed for at besigtige og drøfte med dem, der ved hvor skoen trykker.
Programmets hovedpunkter torsdag 3. og fredag den 4. oktober
Torsdag den 3. oktober kl. 13.45 - 15.45.
Fredag den 4. oktober mellem kl. 10.00-15.00
Hvad er boligpolitik, og hvem laver den?
Hent oplæggene fra Byplanmødets plenumprogram og sessioner.
Læs mere om bordbestilling til aftenarrangementet, buskørsel mv.