Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Jan Tanaka er partner, arkitekt og medgrundlægger af JAJA Architects. På konferencen stiller Jan skarpt på byens gulv både som et gennemgående element med multifunktionelt potentiale og samtidig et rum med risiko for mange konflikter og udfordringer. JAJA er specialiseret i at fremme biomaterialer, transformation og grøn mobilitet. De mener nemlig, at det netop er indenfor disse strategiske indsatsområder, at planlæggere og arkitekter virkelig kan gøre en forskel.
Danmark og det globale perspektiv – klimadagsordenen på Byens Gulv! Hélène Chartier – Head of Urban Planning and Design i C40. Hélène har base i Paris men hele verden som sin spilleplade. Hun ved hvad der rører sig globalt, og har et unikt og nuanceret blik på klimadagsordenen i relation til fysisk planlægning, byudvikling og urbant design. Et udsyn der kan være svært at have, når man flyder rundt i sin egen lille andedam. På Byens Gulv den 9. februar er Hélène med, direkte fra Paris – til en debat om globale klimaindsatser – også set i forhold til de indsatser vi har her i Danmark - hvad virker faktisk og hvor i verden rykker de for alvor? Det handler om at dele viden med hinanden og er der nogen, der har forstået den opgave, er det C40!
9. februar 2023, Nyborg Strand
Byens gulve er for alle – men det skaber også dilemmaer og nogle gange konflikter – og dét er netop temaet for Byens Gulv 2023. Nogle af de spørgsmål, der ligger bag arbejdet med at sammensætte årets program er:
Virksomhedsmesse: Er du interesseret i at din virksomhed skal udstille til Byens Gulv 2023, kan du finde mere info og tilmelding her. Man kan også finde en liste over tidligere udstillere.
ProgramDownload programmet (pdf)
Mere om årets tema og oplægsholdere (pdf)
Byens Gulv kort sagt
Bag om Byens Gulv Pladser, torve, belægninger, beplantninger, klimatilpasning - Programmet for 2023 tager dig hele vejen rundt på byens gulve. Fra juraen, der skal sikre projektets udførelse, materialer, nye modeller for livscyklusanalyser, store og små projekter, forskning og de nyeste trends… Arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører, som kommer fra både private rådgivningsvirksomheder, forsyningsvirksomheder samt offentlige institutioner som universiteter, kommuner og stat. Intet andet sted mødes så tværfagligt et felt med så stor ekspertfaglig og specialiseret viden om Byens Gulve.
Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Beton og Betonvareforeningen, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA, KVT og Dansk Byplanlaboratorium.