Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Dansk Byplanlaboratorium udgav i 2010 en byplanguide om dansk byplanlægning i efterkrigstiden samt en række metodeguides om aflæsning af bylandskabet i samarbejde med Roskilde Universitet, LIFE Københavns Universitet, gymnasieskolen og Dansk Arkitektur Center. Udgivelsen er støttet af Realdania. Der er tale om to forskellige publikationer, der støtter op om hinanden, men kan dog læses uafhængigt af hinanden.
Byplanguiden: Byplanlægning - et produkt af tiden
Med udgangspunkt i eksisterende fysiske planer beretter Byplanguiden om dansk planlægning i efterkrigstiden. Guiden fokuserer på arbejdet med byplanlægning på ”bar mark”, nye byområder, med omdannelse og renovering af eksisterende områder. Byplanguiden er ikke en kanon. Ved at inddrage både gode og dårlige eksempler på byplanlægning fra hele landet viser den, hvilke planlægningsparadigmer der har præget udviklingen af land og by i Danmark siden 1945. Byplanguiden giver borgere, fagligt interesserede, turister, politikere, planlæggere og studerende inspiration til byplanlægningsudflugter i Danmark.
Du kan bladre i bogen her Bestil Byplanguiden her via Geoforlaget Byplanguiden har illustrative eksempler fra hele landet. Hvert eksempel i guiden er illustreret med plantegning, fotos og relevant kortmateriale. Udover de konkrete eksempler indeholder guiden en indledning, der giver kendskab til den danske planhistorie i efterkrigstiden samt en tidslinie. Byplanguiden afsluttes med en ordliste, hvor de væsentligste planfaglige udtryk er beskrevet kort. Igennem hele byplanguiden vil være links og henvisninger til, hvor man kan skaffe sig mere viden om de enkelte eksempler og til lignende planer andre steder i landet.
Se også: Metodesheets Byplanhåndbogen Tilbage til Undervisning