Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Det 61. Byplanmøde blev afhold i Nordkraft på havnen i Aalborg. Det tidligere kulkraftværk er ombygget til et råt og kraftfuldt multihus for kultur og viden – musik, sport, teater, biografer, uddannelser mv.
Se program og oplæg fra Byplanmødet 2011
Nye vilkår kræver omstilling - også i planlægningen Internationale relationer fylder mere og mere i hverdagen, og samtidig vokser bevidstheden om lokal identitet. På årets byplanmøde vil vi sætte fokus på globalitet og lokalitet, på planlægningens nye vilkår i netværkssamfundet og på de omstillinger, som er nødvendige.
Erhvervsliv, byer og regioner er i skarp konkurrence - både internationalt, nationalt, regionalt og lokalt. Hvad bliver fremtidens erhvervsgrundlag, og hvilke krav stiller det til virksomhederne, arbejdskraften, kommunernes erhvervsservice og udviklingsstrategier? Mange tidligere industribyer (bl.a. Aalborg) satser på en omstilling til videns-, service-, uddannelses- og kulturbyer. Bosætning, transport, landbrug og turisme er andre bud på, hvad vi skal leve af. Uanset hvad: skal det lykkes, må strategierne bygge på de reelle ressourcer og udviklingsmuligheder. Hvem når i mål?
Velfærd og offentlig service er under pres. En fortsat stram økonomi, flere opgaver til færre hænder, sociale spændinger etc. er blot nogle af de udfordringer, der kræver nytænkning. Planlægningen må forholde sig aktivt til både vækst, stagnation og afvikling.
Vilkårene ændrer sig hele tiden, og tit går det rigtig hurtigt. Det kræver en planlægning, der evner at omstille sig til nye dagsordener, kan håndtere en uforudset udvikling eller krise, har øje for nye udviklingsmuligheder og skaber investeringssikkerhed.
Politikere og planlæggere agerer i mange slags arenaer. I netværk med skiftende samarbejdsparter, stadig mere avancerede redskaber til kommunikation, voksende mobilitet og informationsmængder. Hvilke netværk og redskaber passer bedst til den aktuelle opgave? Er vi på vej imod en mere projektorienteret plankultur, og nye relationer imellem civilsamfund og planmyndigheder?
Med vedholdenhed og energi har man i det nordjyske fundet løsninger og udveje - ofte med ryggen mod muren. Hvad vil de? Hvad kan de? Hvad gør de? Her og andre steder på landkortet i ind- og udland? Hvor kan vi hente inspiration?
Få syn for sagen og vær med i debatten på Det 61. danske Byplanmøde.
Maj Green
Formand for Dansk Byplanlaboratorium