Udflugt 4 Fremtidens kulturarv - udvikling på frederiksbergsk

Udflugt 4 Fremtidens kulturarv - udvikling på frederiksbergsk

Overtegnet

Byvandring med brug af metro tilrettelagt i partnerskab med Frederiksberg Kommune 

Frederiksberg har en særlig stemning, hvor karakterfulde, helstøbte bymiljøer af høj kvalitet er et særkende. Kommunen ønsker at styrke og udvikle denne særlige identitet, som en smuk, grøn og oplevelsesrig by. På udflugten ser vi eksempler på særlige frederiksbergske bymiljøer og diskuterer, hvordan man opnår den gode balance mellem udvikling og bevaring. 

På byvandringen oplever vi: 

  • Frederiksberg Hospital, der står over for en omdannelse, når hospitalet lukker i 2025. Hospitalsområdet er det sidste af kommunens større byudviklingsområder og en enestående mulighed for at skabe et helt nyt kvarter, som emmer af den mere end 100 årige historie. Kommunen ønsker at udviklingen sker med fokus på bæredygtighed, og at 25 % af de fremtidige boliger bliver almene eller fremmer alternative måder at bo på. 
  • Frederiksberg Bymidte, der i de sidste 10-15 år har gennemgået en omfattende byudvikling og modernisering med bl.a. anlæggelsen af metrostationen, Frederiksberg Gymnasium og Copenhagen Business School (CBS). Flere historiske bygninger har skiftet funktion og indgår i nye sammenhænge. Frederiksbergs gamle politistation er blevet transformeret til verdens første studenterdrevne innovationshus, Station. Og Frederiksbergs fredede domhus fra 1921 har fået en helt ny tilbygning, der rummer retssale, kontorer og opholdsfaciliteter. 
  • Området omkring Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé, der har en helt særlig stemning og identitet med blandende bebyggelsesstrukturer i form af etagehuse, villaer og baghuse med en blanding af boliger og små byerhverv. Til det sammensatte udtryk hører også de grønne gårdmiljøer og forhaver, samt at bebyggelsen varierer i højde og ikke har en fast byggelinje. Området er omfattet af den gamle byplanvedtægt 31, der udlægger området til boligformål, der opleves et stigende pres i form af byggeønsker om omdannelser fra erhverv til boliger og ønsker om fortætning. En bevarende lokalplan er under udarbejdelse.
  • Madkulturens Hus på Frederiksberg Allé 41, der åbnede i 2019. Bygningen er opført oven på Frederiksberg Allé metrostation og indpasset i den fredede allé mellem bevaringsværdig bebyggelse. I gadeplan og på første sal er der madboder, caféer og faciliteter, der kan bruges til foredrag, konferencer og undervisning. På de øvrige etager er der indrettet newyorker inspirerede lejligheder. 

Tilmeldingsside