Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Læs mere om de enkelte hovedoplægsholdere.
Anders Morgenthaler er som tegner, filminstruktør og forfatter alvorligt bekymret over, hvad det er for en verden, vi efterlader til vores børn. Derfor har han ændret sit liv til at være mere grønt. Hvad kan vi gøre som individer for et bedre klima i fremtiden?
Christian Ibsen er direktør Concito, som er en tænketank, der ønsker at bygge bro mellem klimaløsningerne i Danmark og den globale grønne omstilling, både ved at bringe danske og nordiske løsninger ud internationalt og ved at bringe vigtig global viden ind i en dansk kontekst. Christian Ibsen er uddannet cand.polit. med fokus på miljøøkonomi.
Hans-Bo Hyldig er direktør i FB Gruppen A/S, der er et developerfirma, der blandt andre projekter gang med at forvandle det gamle grønttorv i Valby til en ny bydel, der omfatter ca. 2.700 boliger, butikker og daginstitutioner og en park. Hans-Bo Hyldig har en fortid i den finansielle sektor og er i øvrigt bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratoriums bestyrelse.
Henrik Dahl (LA) er forfatter og Medlem af Folketinget siden 2015. Henrik Dahl er uddannet sprogofficer i russisk og cand.scient.soc. og har en Ph.d. fra Handelshøjskolen i København.
Kaare Dybvad Bek (S) er indenrigs-og boligminister og har siddet i Folketinget siden 2015. Han tiltrådte i 2019 som boligminister og i januar 2021 blev hans titel ændret til indenrigs- og boligminister. Kaare Dybvad Bek er uddannet geograf fra RUC.
.
Lars Weiss(S) er overborgmester i Københavns Kommune og har siden 2010 været medlem af Økonomiudvalget, Teknik- og Miljøudvalget, 1. næstformand i Borgerrepræsentationen og gruppeformand for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus. Har siden oktober 2020 været fungerende overborgmester i Københavns Kommune. Lars Weiss er økonom og har en efteruddannelse i kommunikation.
Line Barfod(Ø) er kandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune og er tidligere Medlem af Folketinget og nuværende Hovedbestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem for Enhedslisten. Line Barfod er uddannet cand.jur og er advokat med speciale i socialøkonomiske virksomheder i advokatvirksomheden Foldschack Forchhammer Dahlager.
Malene Freudendal-Petersen er professor i byplanlægning på Aalborg Universitet. Hun har en tværfaglig baggrund i socilogi, geografi og byplanlæning og hendes forskning er forankret i Mobilitetsparadigmet inden for samfundsvidenskaben. Malene Freudendal-Petersen er uddannet på Roskilde Universitet.
Simon Aggesen(K) tiltrådte som borgmester i Frederiksberg Kommune i 2019 og har været medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune siden 2009. Tidligere har han været formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Simon Aggesen uddannet cand.jur. og har tidligere arbejdet som advokat hos bl.a. Danske Bank
Sophie Hæstorp Andersen(S) er kandidat til overborgmesterposten og har siden 2014 været regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Inden da sad hun i Folketinget fra 2007-2014. Sophie Hæstorp Andersen er uddannet cand.scient.pol.
Torben Lund Kudsk er politisk chef i FDM, der varetager danske bilisters interesser og arbejder bl.a. for en afvikling af registreringsafgiften, bedre trafiksikkerhed, mere hensynstagen til miljøet, bedre infrastruktur og bedre forbrugersikkerhed. Torben Lund Kudsk er uddannnet cand.oecon.agro