Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byplanmødet 2020 udskydes, læs hele pressemeddelelsen her
Se - og download - programmet for Byplanmødet 2020 d. 1. og 2. oktober.
Hvordan håndterer planlægningen de udfordringer, som ikke kan klares af én institution alene? Byplanmødet stiller skarpt på partnerskaber – hvilke typer findes der og hvad er deres respektive styrker og svagheder? På Byplanmødet dyrker vi en række lokale eksempler som byledelse i Aabenraa og erhvervspartnerskaber i Sønderborg. Og vi får sat perspektiv på de danske forhold med et blik fra Flensborg og Nordtyskland: Hvordan løser nordtyskerne – der i øvrigt aldrig har haft strukturreform og kommunesammenlægning – planlægningsmæssige udfordringer, der ligner vores?
10:00 Åbning og velkomst
10:15 Partnerskaber om byudvikling - hvem, hvad, hvor - og hvorfor? Bykvaliteten kommer ikke af sig selv, men ved målrettet at forene - også modsatrettede - interesser og aktører om en fælles sag.
10:50 Pause og besøg på Mødestedets stande
11:40 Partnerskaber i grænseregionen Hvad er den største fordel og fare ved at indgå i partnerskaber? Hvordan adskiller de mange forskellige private aktørers logik sig fra kommunernes logik? Hvem bestemmer egentlig – og hvem sikrer bykvaliteten i sidste ende? Hvad betyder kommunestørrelse for udviklingen af partnerskaber og hvilke væsentlige forskelle kan ses mellem de to lande? Interview og debat med de tre værtskommuner.
12:30 Frokost
13:30 - 15:30 Mødestedet og 10 eftermiddagssessionerOm partnerskaber om byudvikling, bymidter, klimaindsatser, boligområder, landsbyer, destinationsudvikling, biodiversitet og fondsdonationer.
18.30 - 22.00 Aftenarrangement
08:30 Byplanprisen overrækkes
09:00 Dansk-tysk - fortid, nutid og fremtid Hvad kan vi lære af historien - hvor står vi i dag og hvad vil fremtiden mon bringe? Et causeri om 100-året for genforeningen.
10:00 14 udflugter i grænselandet
15:00 Byplanmødet afsluttes i Aabenraa, Flensborg og Sønderborg
15:30 Tak for i år!
Vi saje mojn når vi komme o mojn nå vi gæ!