Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byplanmødet 2020 udskydes, læs hele pressemeddelelsen her
Læs hvilke oplægsholdere, der er en del af Byplanmødets plenumprogram.
Direktør Mette Lis Andersen, indehaver af konsulentfirmaet ”Fru Andersen”, der siden 2015 har rådgivet om byudviklingsprojekter. Født i 1955 og uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Desuden bestyrelsesformand for KADKs bestyrelse (Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering) og SLA Arkitekter. Tidligere administrerende direktør i Realdania By, samt Københavns og Hillerød kommuner mm.
Borgmester Thomas Andresen (V) Aabenraa Kommune har været byrådsmedlem siden 2010 og borgmester siden 2014. Født i 1964, uddannet diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Horsens og tidligere projektleder i virksomhederne Skovbohuse og Skanska og administrerende direktør i Daugaard Pedersen Aabenraa A/S.
Borgmester Erik Lauritsen (S), Sønderborg Kommune, har været byrådsmedlem Siden 2007 og borgmester siden 2014. Født i 1960 og i mange år selvstændig landmand, senere uddannet landbrugsteknolog og økonomikonsulent og tidligere lærer ved Gråsten Landbrugsskole.
Byråd Stephan Kleinschmidt, Stadt Flensburg og viceborgmester (SL), Sønderborg Kommune. Født i 1977 og uddannet Marketing Economist, Aarhus Business Academy. ’Byråd’ eller Dezernent på tysk er en forvaltningschef/topembedsmand i en rådmandslignende funktion. Tidligere politisk rådgiver for statskancelliet i Slesvig-Holsten.
Politisk kommentator Siegfried Matlok. Født i 1945 i Flensborg. Tidligere og i mere end 40 år chefredaktør på Der Nordschleswiger, det tyske mindretals dagblad i Sønderjylland. Nu politisk kommentator ikke kun for sit gamle blad, men også tv-vært for programmet „Dansk-tysk med Matlok“ på DK4 og konsulent for Schackenborg Fonden.