Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Fortorvshaven, Elzelina van Melle og Laura Parsons, 2020. Foto Torben Dam
Hvordan balancerer vi biodiversitet med andre arealbehov som klimatilpasning, sundhed og udfoldelsesmuligheder? Hvordan skaber vi den nødvendige kontinuitet i planlægningen, der kan sikre biodiversitet i de danske byer?
Det kan du finde ud af, når konferencen Byens Vildt Grønne Gulv 2024 byder på 3 timer med viden, debat og internationalt udsyn med biodiversiteten i fokus!
Et af svarene er i følge CONCITOs rapport ’Biodiversitetens betydning for fremtidens arealanvendelse’, at arealstrategier skal balancere biodiversitetsindsatsen med de andre arealbehov og suppleres af økonomiske og juridiske redskaber. Få indsigt i rapportens hovedbudskaber på Byens Gulv 2024.
På konferencen kan du bl.a. også blive klog på Amsterdam kommunes banebrydende projekt ’BiodiverCITY – a matter of vital soil’, der vender planlægningen på hovedet: I Amsterdam arbejder de integreret og helhedsorienteret med fokus på byens jord og underjordiske rum for at fremme kontinuitet og biodiversitet. Du kan også høre om, hvordan Frederiksberg Kommune integrerer bynatur i kommuneplanlægningen og identificerer afgørende tiltag for at sikre synergi.
Kom og vær en del af samtalen om at vende biodiversitetstab til fremgang! Glæd dig til en event, hvor vi deler viden, udforsker ideer og sætter retningen for bæredygtige løsninger.
Byens Vildt Grønne Gulv 2024 er arrangeret i samarbejde med Dansk Beton, Betonvareforeningen, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA, KVT og Dansk Byplanlaboratorium.
I år byder Byens Gulv på 3 timer med viden, debat og internationalt udsyn med biodiversitet i fokus. I 2025 vender vi tilbage til det velkendte heldagsformat med både udstilling og konference.
Find programmet her
Tilmeld dig her