Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Den østjyske milionby
Undersøgelse af grundlaget for et fælles strukturbillede for Den Østjyske MillionbyBusiness Region Aarhus, Trekantområdet Danmark, Arkitektskolen Aarhus og Realdania er gået sammen om at udarbejde et oplæg til et fælles strukturbillede for Østjylland. I første omgang skal samarbejdet munde ud i en analyse, som kan vise potentialerne ved at skabe et fælles strukturbillede for Den Østjyske Millionby.Hent:Scenarierapporten for projektet Den østjyske millionby.
Atlas over Østjylland (OBS: Komprimeret fil 153 MB)Atlas over Østjylland (ikke komprimeret, delt i afsnit - se indholdsfortegnelse)
Indledning (side 1 - 11, 12 MB)
Aktuel status (side 12 - 71, 76 MB)
Fremskrivning (side 72 - 85, 10 MB)
Landskabsstrukturer og vandets forbindelser:
Landskabstræk (side 86 - 97, 7 MB)
Vandets forbindelser (side 98 - 99, <1 MB)
Vandets forbindelser - delkort 1 (side 100 - 109, 93 MB)
Vandets forbindelser - delkort 2 (side 110 - 119, 84 MB)
Vandets forbindelser - delkort 3 (side 120 - 129, 84 MB)
Bilag (side 130 - 190, 77 MB)
Lyt til podcasten Et Østjylland i forandring med Boris Brorman
DØM Konferencen På konferencen En bæredygtig fremtid for Østjylland, som blev afholdt den 5. december 2019 blev resultaterne af første fase i projektet Den østjyske millionby fremlagt.Se konferenceprogrammetOplæg fra konferencen:
Bæredygtig fremtid for Østjylland af Jacob Bundsgaard næstformand i Business Region Aarhus, Borgmester i Aarhus
Udviklingsmønstre i Østjylland af Holger Bisgaard Byplankonsulent, Bisgaards Kontor
Scenarier for en bæredygtig vækstregion af Tom Nielsen Professor på Arkitektskolen i Aarhus
Byregionalt samarbejde - Eroupæisk perspektiv af Peter Mehlbye
Læs også:
Projektbeskrivelsen Fakta om strukturbillede Østjylland
Download bogen Den Østjyske Millionby
Læs pressemeddelelsen Hvordan skaber vi et bæredygtigt Østjylland til gavn for hele Danmark?
Presseklip om projektet:
Potentialet for Den Østjyske Millionby skal undersøges: Arkitekter skal kortlægge 'den østjyske millionby', fra building-supply.dk
Potentialet for Den Østjyske Millionby skal undersøges, fra byensejendom.dk
Om projektet Analysearbejdet udføres af en faglig projektgruppe bestående af professor ved Arkitektskolen Aarhus Tom Nielsen, byplankonsulent Holger Bisgaard og arkitekt Boris Brorman Jensen. Projektet gennemføres i et samarbejde med Dansk Byplanlaboratorium, som tilknyttes som sekretariat for projektet. Der tilknyttes et Advisory Board til analysearbejdet bestående af repræsentanter fra de to Business Regions, kommuner og udvalgte fagfolk.
Som en del af arbejdsgruppens kortlægning og analysearbejde, har projektets 19 kommuner i foråret 2019, været inviteret til 3 workshops om tre forskellige temaer: ’Mobilitet og infrastruktur’, ’Østjylland og de andre byregioner’ og ’Et bæredygtigt Østjylland’. De vigtigste drøftelser og pointer er samlet her.
Projektet er medfinansieret af Realdania
For yderligere information kontakt:
Programleder Anne Møller eller Direktør Ellen Højgaard Jensen