G. Havvand og nedbør: Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo?

G. Havvand og nedbør: Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo?

Oplæg og dialog. FÅ LEDIGE PLADSER

Det stigende havvand, stormfloder og mere nedbør udfordrer for alvor eksisterende kystbyer, sommerhusområder og lavtliggende områder. Det har det sidste år understreget. Udviklingen udfordrer også mulighederne for at bygge og byudvikle på steder, der er planlagt hertil. Kommuneplanerne har en tidshorisont på 12 år, men havvandet fortsætter med at stige.

På sessionen ser vi på, hvordan vi kan arbejde proaktivt med situationen og vende mindsettet, så vi arbejder med et længere tidsperspektiv og sikrer at byudviklingen og byerne bliver robuste og tilpasningsdygtige over for klimaudfordringerne med kvalitet i fokus.

Perspektiver kan være midlertidighed, men også at vi må afstå fra at bo og bygge på udsatte steder. De eksisterende byer skal også tilpasse sig og indrette sig og leve med vandet og vand i kælderen! Og så kommer vi selvfølgelig ikke uden om spørgsmålet: Hvem skal nu betale – både for at beskytte og erstatte de skader, der er sket?

På sessionen får du spændende inspirationsoplæg, der indrammer dilemmaerne og giver anvisninger til, hvordan beslutningstagere og fagfolk kan arbejde langsigtet og visionært med klimaudforingerne.

Oplægsholdere:

  • Mikkel Henriques, projektchef, Realdania
  • Katrina Wiberg, lektor, Arkitektskolen Aarhus

 

Tilmeld dig Byplanmødet og denne session.