Udflugt 1 Klimatilpasning og bæredygtighed på Frederiksberg

Udflugt 1 Klimatilpasning og bæredygtighed på Frederiksberg

Overtegnet

Byvandring med metrotransport tilrettelagt i partnerskab med Frederiksberg Kommune.

Frederiksberg skal være CO2e-neutral i 2030 og en foregangskommune, når det handler om klimaløsninger. Den høje befolkningstæthed, tætte bebyggelsesstruktur og geografiske afgrænsning giver mulighed for at teste og udfolde nye løsninger, der kan bidrage til en bæredygtig fremtid. Senest i 2036 skal Frederiksberg have etableret et system, der kan håndtere både skybrud og hverdagsregn. På udflugten ser vi eksempler på indsatser, der ruster kommunen mod fremtidens ændrede klima samtidig med, at der skabes rum for aktiviteter og et grønnere og mere frodigt Frederiksberg. Vi hører også om kommunens el-bilstrategi og et pilotprojekt med delebiler.

På byvandringen oplever vi:

  • Langelands Plads, som har gennemgået en større byrumsfornyelse. Udover at fungere som et hyggeligt opholdssted med grønne miljøer til leg og aktiviteter for beboerne i området, er Langelands Plads med til at forsinke regnvandet og klimasikre bydelen. Under pladsen er etableret en parkeringskælder i tre etager med 200 parkeringspladser. Det har været kommunens ønske at skabe en grøn plads, så de store gamle træer er bevarede, nye er plantet og parkeringskælderens trappetårne er begrønnede. Der er i projektet stor fokus på bæredygtighed i både valg af materialer, energioptimering, belysning mv. 
  • Grøndalsparken, som er blevet fornyet med opførelsen af Flintholm Svømmehal og forskønnelse af landskabet omkring. Med udgangspunkt i at fremtidssikre området omkring parken og reducere problemer i forbindelse med skybrud, er et omfattende LAR-projekt med et rekreativt aktivitetslandskab i parkens sydlige del anlagt. Et skålformet skater-landskab fungerer som bindeled mellem Flintholm Svømmehal, Flintholm St., parkens stisystem og Grøndalens legeplads. Skater-landskabet fungerer dertil som regnvandsbassin ved større regnhændelser.
  • Lindevangsparken, som indeholder flere skybrudselementer, der kombinerer klimatilpasnings-løsninger med nye aktiviteter og oplevelser i parken -særligt med henblik på børn og unges leg og aktiviteter. Parkens nye indretning omfatter bl.a. et læringsmiljø for skoleelever, en vandlegeplads, en ny fælles byhave og en skålformet, -åben græsflade med en scene til teaterforestillinger, dans og leg på løbehjul og rulleskøjter. Syd for parken ligger pladsen Sløjfen, hvor et stort reservoir er etableret under pladsens gulv, og omkring pladsens terræn er der udført en 78 meter lang spiralformet vandmur.  

Tilmeldingsside