Udflugt 3 Den blandede by — boligpolitik og boligformer

Udflugt 3 Den blandede by — boligpolitik og boligformer

Overtegnet

Cykeltur langs den grønne sti tilrettelagt i partnerskab med Frederiksberg Kommune 

Byerne vokser og presset for at skabe mindre, smartere og bedre boligtyper stiger. Nye boliger er ikke et mål i sig selv, hedder det i Frederiksberg Kommunes boligpolitik. Så skal der bygges nyt, skal byggeriet løfte byens øvrige kvaliteter og bidrage til en bæredygtig og mangfoldig by. Bliv klogere på Frederiksbergs Kommunes boligpolitik, hvis erklærede mål også er at skabe en blandet by med variation og balance i boligtyper og ejerformer. Frederiksberg kommune ejer og administrerer fortsat mange hundrede boliger.

På cykelturen (5 km) oplever vi: 

  • Venligboligerne ved Solbjerg Parkkirkegård, der er udformet som delehuse. Husene bygger på deltagelse, hvor studerende og flygtninge indgår i et forpligtende fællesskab i hverdagen. Venligbolig begyndte som en aktivistisk idé, der gjorde det muligt for danskerne at invitere flygtninge med indenfor i hverdagslivet i byerne. Det prisvindende byggeri består af 37 boliger med plads til to personer i hver. Byggeriet er opført i 2019 af Frederiksberg Forenede Boligselskaber. 
  • Området ved Betty Nansens Allé, som har gennemgået store forandringer, rummer i dag attraktiv beboelse for handicappede, ældre og unge. Et nyt plejecenter opføres i den sydligste del af området og bidrager med mindre butikker, nye udearealer og faciliteter til Skolen ved Nordens Plads. Det hele bindes sammen af en fælles landskabsplan med leg, ophold og mulighed for at samles. Et nyt medborgercenter er et væsentligt samlingssted i kvarteret og ligger i forlængelse af den nye landskabsplan ved Betty Nansens Allé.
  • Porcelænshaven, hvis karakteristiske historiske industribygninger fra Den Kongelige Porcelænsfabrik blev i 2008 omdannet til et byområde med private lejligheder, rækkehuse og uddannelsesinstitutioner. Målet var at bevare så mange af de oprindelige bygninger som muligt og at sikre, at Porcelænshaven passer ind i omgivelserne med Frederiksberg Have som nabo.
  • Boliger på Falkoner Allé, der er opført som almene etageboliger. I 2016 inviterede Frederiksberg Kommune almene boligselskaber på Frederiksberg til at deltage i en bygherrekonkurrence om køb af grunde til opførelse af almene boliger. Falkoner Allé 128 udgør den ene af disse grunde. Boligorganisationen AAB har opført 14 boliger, hvoraf halvdelen er flygtningeboliger. En gårdsammenlægning med naboejendommen er på vej, og syd for ejendommen ligger en længe fra en af de ældste ejendomme på Frederiksberg, det oprindelige Falkonergården. På ejendommen er der netop opført et nyt boligprojekt Atelierhaven med 4 byhuse. 
  • Rolighedsvej Bycampus, som skal omdannes fra et lukket forskermiljø til et moderne, åben bycampus. Et sted hvor man kan forske, arbejde og bo. Området har været en del af Københavns Universitet og DTU med det campusliv, der har udspillet sig her. Det eksisterende uddannelsesmiljø videreudvikles med vægt på kvalitet i arkitektur og byrum, der inviterer lokalområdet indenfor til bevægelse og rekreation. En lokalplan for området er netop vedtaget. Lokalplanen giver mulighed for boliger, skole og idrætshal, hvor boligerne er under opførelse.

Cykelturen vil være på i alt ca. 4,5 km. og er i et tempo, hvor alle kan være med. Dansk Byplanlaboratorium sørger for cykler til alle deltagere. Medbring selv cykelhjelm. Der bruges også metrotransport på udflugten.

Tilmeldingsside