Lancering af publikation: Trygge byer og boligområder

Rækkehuse Astrid Marie Busse Rasmussen

Lancering af publikation: Trygge byer og boligområder

Vi glæder os til at byde på en spændende samtalesalon, et glas vin og en kopi af publikationen. 

Mange kommuner har fokus på at skabe trygge byrum og boligområder. Men der har manglet viden om, hvordan man i byplanlægningen bedst sikrer det. Derfor udgiver partnerskabet Bo trygt og Dansk Byplanlaboratorium nu publikationen ’Trygge byer og boligområder’.

’Trygge byer og boligområder’ tilbyder både tilgange og gode eksempler, der kan hjælpe planlæggere og andre med at integrere tryghedsaspekter i deres arbejde. I publikationen er der samlet gode eksempler fra et hav af danske kommuner. Her kan du helt konkret se, hvordan kommunerne har sat tryghed på dagsordenen i blandt andet kommuneplaner, lokalplaner, politikker, strategier og udbud.

Vi glæder os til at se dig d. 17. juni 15.00-17.00. 

Tilmeld dig her! (Vi har oplevet stor interesse for arrangementet, skriv til Mads Angelsø på ma@byplanlab.dk for at komme på venteliste, så kontakter han dig, hvis der skulle blive ledige pladser.)

Program:

15.00 – 15.15. Velkomst

15.15 – 15.30. Hovedbudskaber fra ’Trygge byer og boligområder’ v. Tina Saaby, Direktør Dansk Byplanlaboratorium

15. 30 – 16.30. Samtalesalon om ’Tryghed for alle’ m. Niels Bjørn, Urbanist, Ph.D. og Sofie Kirt Strandbygaard, Ph.D, specialist i tryghed, kriminalpræventivt design og mobilitet. Samtalen modereres af Tina Saaby, Direktør Dansk Byplanlaboratorium.

Tryghed er afgørende for vores trivsel og et grundlæggende menneskeligt behov. Sammen kan vi arbejde aktivt for at skabe trygge nabolag og byrum, hvor ingen skal være utrygge overfor indbrud eller at færdes.

Til samtalesalonen spørger vi et fagpanel: Hvordan fremmer vi trygheden for alle? Undersøgelser viser bl.a. at flere kvinder end mænd oplever utryghed i byens rum og at unge er mere utrygge for indbrud end ældre. Vi stiller skarpt på, hvordan bl.a. køn, alder og erfaring med mere påvirker trygheden. Og så spørger vi, hvordan vi bliver endnu bedre til at sikre trygge byer og boligområder for alle – er der brug for indsatser og planlægning rettet forskellige målgrupper og deres oplevelser af tryghed?

16.30 – 17.00. Vi byder på et glas vin eller en sodavand.

 

Sted
Rådhusstræde 6, 1. 1466 Kbh K, 15.00 - 17.00
Pris
Det er gratis at deltage, men der vil være et no-show-fee på 300 kr.
Kursusdato
Tilmeldingsfrist
15. Juni