Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Center for Strategisk Byforskning og Dansk Byplanlaboratorium har den glæde at kunne invitere til boglancering og reception den 3. september kl 15-17 i anledningen af udgivelsen af ”Gentænk Byen”. Bogen henvender sig til studerende på videregående uddannelser og i gymnasiet samt til praktikere, politikere og andre, der har interesse i byers udvikling.
Arrangementet afholdes både på Københavns Universitet og Arkitektskolen Aarhus. Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Fælleshuset, Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C. Arkitektskolen Aarhus, Arkitektskolens kantine, Nørreport 16, 8000 Aarhus C
Alle er velkomne, og alle deltagere får et trykt eksemplar af Gentænk Byen med hjem. Tilmelding er nødvendig, og deltagelse er gratis.
Et udpluk af bogens forfattere indleder med korte oplæg. Der er efterfølgende reception. I tiden frem til boglanceringen vil du kunne smuglæse udvalgte artikler. Tryk på titlerne i programmet nedenfor for at læse artiklerne.
På Københavns Universitet holder følgende forfattere oplæg: • Unges uddannelsesvalg og regionale flyttemønstre. v/ Elise Stenholt Sørensen • Midlertidige byrumsanvendelser – et strategisk værktøj i byudviklingen.v/ Christine Benna Skytt-Larsen • Byplanlægning og cykelvenlige omgivelser for børn. v/ Trine Agervig Carstensen • Nye horisonter – fremtidens byplanlægning under indflydelse af stigende havvand. v/ Ole Fryd
På Arkitektskolen Aarhus holder følgende forfattere oplæg: • Livtag med 1960’ernes og 1970’ernes almene boligområder. v/ Sidse Martens Gudmand-Høyer • Trafikmaskine og bykvalitet i samme byrum – hvorfor og hvordan? v/ Ditte Bendix Lanng • Den tørre og den våde by. v/ Katrina Marstrand Wiberg
For yderligere information kontakt Kamilla S. Møller kahm@ign.ku.dk eller tlf. 35 33 16 30
Hent den print-venlige indbydelse som pdf
Bestilling