Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Planloven er med til at sætte rammerne for udviklingsmuligheder i hele landet. Udfordringerne i planlægningen ændres med udviklingen i samfundet. F.eks. påvirker store forandringer som urbanisering, den teknologiske udvikling og klimaforandringer arealplanlægningen i Danmark.
I 2017 blev planloven ændret, og kommuner, virksomheder og borgere fik øget råderum og en række nye muligheder. Det blev også besluttet at evaluere loven efter tre år. Som led heri inviteres alle til at komme med ideer og forslag til, hvordan planlovgivningen bedst kan imødekomme nutidens og fremtidens udfordringer.
Hent indbydelse og program (pdf)
Landet: Bæredygtig jordfordeling, landsbyernes fremtid og kysternes udvikling. 2. december 2019 kl 13-17 i Torvehallerne, Vejle. Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er det åbne land en del af svaret. Og skal det gode liv på landet styrkes, så er det vigtigt, at der planlægges aktivt for landsbyernes udvikling og kysternes potentialer. Spørgsmålet er, om vi har de rigtige redskaber?
Oplæg:
Fremtidens planlov v/ kontorchef Sara Aasted Paarup, Erhvervsstyrelsen
Arvesølvet, dilemmaerne og fremtidsdrømmene v/ direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium
Fremtidens landskab v/ planlægger Trine Eide, Herning Kommune
Planlægning af kystdestinationer v/ Direktør Jens Hausted, Dansk Kyst- og Naturturisme
Landsbyerne i forandring v/ rådgiver & partner Søren Houen, Rekommanderet
Byen: Strategisk byudvikling, social balance og bæredygtighed. 4. december 2019 kl 13-17 i Hedehuset, Hedehusene. De danske byer udvikler sig med rivende hast, men er ikke altid i balance – økonomisk og socialt. Kan vi med planlægningen styrke den grønne omstilling og samtidig skabe større social diversitet, levende bymidter og fællesskaber i vores byer? Har vi de rigtige redskaber?
Fremtiden planlov v/ kontorchef Sara Aasted Paarup, Erhvervsstyrelsen
Nye udfordringer for byernes planlægning - behov for nye værktøjer? v/ formand Jes Møller, Dansk Byplanlaboratorium
Social balance og strategisk byudvikling v/ stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, Aalborg Kommune
Fremtidens bymidter v/ partner Julie Holck, Living Cities
Fremtidens boligområder v/ byggechef Rolf Andersson, KAB