Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Dyk ned i programmet her og find præsentationer fra oplægsholdere.
09.00 TJEK IND OG KAFFE Tjek ind, kaffe og croissant
10.00 ÅBNING OG VELKOMSTKarsten Biering Nielsen og Marie Stender, Dansk Byplanlaboratoriums bestyrelse og moderator, Christian Degn.
ET NYT BLIK PÅ MEDBORGERSKABNicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Øgede krav om medindflydelse til udvikling af vores by - fra lokale beboerdemokratier og de mange fællesråd - kræver nye målrettede og områdespecifikke indsatser.
DEMOKRATI OG PLANLÆGNING – HVAD ER PÅ SPIL?Anne Tortzen, Ph.d., direktør, Center for Borgerdialog. Hvorfor er borgerinddragelsen så svær? Aktuelle tendenser inden for demokratisk fornyelse, borgerinddragelse og dilemmaer i demokratisk byudvikling.
DE UNGE - KILDEN TIL FORNYELSE?Olav Hesseldahl, rektor, Det Politiske Akademi. Hvad skal man tage særligt hensyn til og hvorfor spiller magt en særlig vigtig rolle?
12.00 FROKOST
13.00 INDDRAGELSE = INDFLYDELSE? Samtale om arbejdet med borgerdemokrati og inddragelse i forskellige kommuner. Blandt deltagerne er Anne Mette Boye, stadsarkitekt Aarhus, Julie Torsbjerg Lynge, klimakoordinator, Greve Kommune og Knud Aarup Kappel, arkitekt MAA og indehaver af Atelier for Byers Rum.
15.00-17.00 SESSIONER Vælg mellem 12 sessioner om forskellige planfaglige temaer, demokrati og borgerinddragelse.
18.30-00.30 AFTENARRANGEMENT DGI-huset – Byplanpris, middag og underholdning.
FREDAG DEN 6. OKTOBER, DGI-HUSET & RÅDHUSET
08.30 KAFFE
09.00 REFLEKSIONER FRA I GÅR Tina Saaby, direktør, Dansk Byplanlaboratorium
09.30 DEMOKRATI FITNESS Kathrine Krone Laurent, programleder, Demokrati Fitness Demokrati falder ikke bare ned i skødet på os. Hvis vi skal have et stærkt demokrati, skal vi løbende styrke vores demokratiske muskler.
10.30-14.00 UDFLUGTER I OG OMKRING AARHUS
14.10-14.40 DEMOKRATI 2.0 Peter MacLeod, Principal and Founder, MASS LBP. Har Canadiske Peter MacLeod ret i, at demokratiets næste bølge vil ændre forholdet mellem borgere og myndigheder? Og kan byplanlægning være med til at vise vejen? (Oplægget er på engelsk)
14.40-15.00 AFSLUTNING I RÅDHUSHALLEN Vi byder på bobler og afslører næste års værtskommune.
15.00 TAK FOR I ÅR!
*Der tages forbehold for ændringer i programmet.
Find tilmelding, pris og praktik
Læs mere om årets tema her.
Se et udpluk af de oplægsholdere du kan høre på Byplanmødet 2023
Torsdag den 5. oktober kl. 15.00-17.00.
Fredag den 6. oktober kl. 10.30-14.00.
Læs mere om tilmelding, priser og praktiske oplysninger på Byplanmødet 2023.