Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Debatsession
En ny bæredygtig bydel med grønne områder og en ny lang, grøn kystlinje ud mod Øresund. Det er målet med Lynetteholmen, der indtil 2070 skal anlægges midt i Københavns Havn. Den kunstige ø skal desuden stormflodssikre byen og skabe plads til ca. 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser. Bag Lynetteholmen står Københavns Kommune, Staten og udviklingsselskabet By & Havn.
Projektet har allerede nu været omdiskuteret. På dagens session skal det handle om Lynetteholmen set i forhold til den samlede udvikling i hovedstadsområdet. Byplanlæggere har anført, at Lynetteholmen mangler et regionalt perspektiv, og flere borgmestre i omegnskommuner frygter, at opførelsen af den knap 3 km2 store ø vil føre til manglende udvikling i deres kommuner.
Anne Skovbro, direktør, i By & Havn indleder sessionen med en status på, hvor langt man er nået. Derefter vil journalist Nynne Bjerre Christensen lede debatten med resten af deltagerne.
Spørgsmålet er, om det er op til hver enkelt kommune at sikre vækst og udvikling indenfor deres kommunegrænse? Eller om et projekt som Lynetteholmen skal ses i sammenhæng med resten af hovedstadsområdet? Og det helt store spørgsmål er, om Lynetteholmen er svaret på de udfordringer, vi skal løse i fremtiden.
Oplægsholder:
Debattører:
Tilmeldingsside
Videns- og debatsession ud fra Dasgupta-rapporten (Læs hele eller dele af rapporten)
Debatsession om nye og gamle boligområder.
Videns- og debatsession
…hvordan vi får plads til alt, i det åbne land!
Debatsession tilrettelagt i samarbejde med Kollektiv Trafik Forum
Videns- og debatsession om fremtidens danmarkskort
Debat om to vidt forskellige tilgange i kampen om at udvikle den gode by
session om x y z