Der er mange myter forbundet med idé-udvikling. En af dem er fx. at idéerne skal komme af sig selv og at man ikke kan tænke systematisk eller struktureret omkring det at udvikle idéer. En anden myte er, at der er nogle som er gode til at få idéer – de kreative – og, at der er nogle, som ikke kan. NABC er en måde hvor på alle, der vil kan, arbejde systematisk og kreativt med idé-udvikling.
”None of us is as clever as all of us” -
Sådan lyder en japansk talemåde som på glimrende vis også illustrerer pointen med de forskellige teknikker, som præsenteres her. Nemlig, at de bruges sammen med andre, fordi det er udvekslingen af idéerne med andre det handler om.
Send gerne andre metoder som du anvender til .
”Det sjove ved idéer er at de kun arbejder, hvis vi gør det”,
sagde Herbert V Prochnow (kendt amerikansk bankmand - læs mere om ham her . Det er nemlig sådan, at idéer ikke altid kommer af sig selv og at i stedet for at gå og vente på dem, må man foretage sig noget selv. Derfor er det nyttigt at benytte nogle teknikker, som øger sandsynligheden for, at idéerne kommer og så de kan bruges til noget. Det handler først og fremmest om at etablere nogle rammer for idé-udviklingen og dernæst at benytte nogle teknikker eller en systematik, som der er enighed om blandt dem, der skal udvikle. NABC er en sådan teknik.
Tilbage til NABC-forsiden.
Skrevet af Kirstine Vinderskov for Plan09.