Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byplanhistorisk udvalg inviterer til seminar om planlægning for fritiden!
Fritid er en moderne foreteelse – et resultat af særligt det 20. århundredes modernisering, industrialisering og urbanisering, som skabte nye institutioner og geografiske og funktionelle strukturer ukendt fra tidligere. Adskillelsen af fritid, bolig og arbejdsplads sammen med ’opfindelsen’ af arbejdstid og fritid, satte ikke bare spor i samfundets sociale og kulturelle strukturer, men førte også fysiske, rumlige forandringer med sig. Ligesom byplanlægningen skulle regulere bolig- og arbejdsforhold, skulle den også regulere de fysiske forhold for fritiden. Sommerhuse og badehoteller fulgtes af feriecentre og badelande, og i dag antager arealudlæg og infrastruktur, primært med henblik på at servicere fritidslivet, et ganske anseeligt omfang. Dette års byplanhistoriske seminar kaster et planhistorisk blik på planlægning for fritidslivet i de seneste 150 år. Et kritisk blik på fortiden hjælper os til at forstå samtiden og styrker vores udgangspunkt for at planlægge for fremtiden. Hvor kommer vi fra, og hvor er vi mon på vej hen? Programmet rummer et historisk tilbageblik, opridsning af aktuelle dilemmaer i planlægning for fritiden, konkrete eksempler fra fire danske kommuner, og et kritisk blik på, hvad der venter – eller burde vente.
Se det fulde program Mød bl.a.:
Seminaret faciliteres af Jesper Pagh, stadsarkitekt i Horsens Kommune, og afholdes i København i smukke lokaler i Valencia, på Vesterbrogade 32.
Tilmeld dig her