Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Sommerhusområde
Webinar d. 22.november 2023 kl. 12.00 - 13.00
Gå direkte til tilmelding
Med professor Anne Mette Hjalager, Syddansk Universitet
Dansk Byplanlaboratorium og Plan22+ sætter ved en række webinarer fokus på, hvordan den fysiske planlægning kan styrke den grønne omstilling og bidrage til at reducere CO2-udledningerne. Klimarigtig udvikling handler ikke kun om at skabe tætter byer. Hvordan kan vi indarbejde klimahensyn i udviklingen uden for byerne? På dette webinar stiller vi skarpt på sommerhusområderne.
Sommerhusenes karakter og anvendelse er over de sidste 10 -15 år ændret med større sommerhuse, øget brug af sommerhusene, flere helårsbeboere og flere energiforbrugende installationer. Dermed bliver det mere relevant at sætte fokus på miljøbelastningen. På energisiden har mange sommerhuse et stort potentiale for at spare på el og varme, idet mange ældre huse ikke er bygget med henblik på brug uden for sommersæsonen. Utilstrækkelig kapacitet og utidssvarende løsninger i spildevandsafledningen er også et miljøproblem, der generer grundejerne og kommer i stigende grad på kommunernes agenda. Mange sommerhuskommuner er i gang med kloakering, men tidshorisonten for færdiggørelsen af infrastrukturen er lang mange steder og skal måles i årtier. Det betyder belastning af naturområder og forringet badevandskvalitet.
Med dette afsæt får vi en status for udviklingen i anvendelsen af sommerhusene og den medfølgende klimabelastning. Og inspiration til, hvordan man som kommunal planlægger eller aktør, der arbejder med området, kan sætte fokus på klimabelastningen og gennem planlægning, myndighedsarbejde og dialog kan reducere klimabelastningen.
På webinaret drøftes om der mangler redskaber, erfaringer med bestemte tilgange o.a. som kommunerne har brug for i arbejdet med at reducere klimabelastningen fra sommerhusområderne og sænke energiforbruget og CO2 aftrykket.
Tilmeld dig her