Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Se et udpluk af de oplægsholdere du kan høre på Byplanmødet 2023
Anne Mette Boye, stadsarkitekt i Aarhus
Anne Mettes faglige virke er kendetegnet ved et stærkt engagement i at fremme arkitektonisk kvalitet, bæredygtig omstilling og en dyb interesse for at arbejde arkitektonisk med steders specifikke potentialer og forandringskapacitet. Siden 2021 har hun været stadsarkitekt i Aarhus, hvor hun i 2022 lagde sidste hånd på Aarhus’ arkitekturpolitik ”Politik for Bykvalitet og Arkitektur”, som sætter retningen for, hvordan Aarhus forbliver en levende og bæredygtig by og kommune med god arkitektur og høj bykvalitet. Hun er tidligere medstifter af tegnestuerne Metopos by- og landskab og SecondCity, har en ph.d. fra Arkitektskolen Aarhus og tidl. bestyrelsesmedlem i Lokale og Anlægsfonden.
Anne Tortzen, Ph.d., direktør i Center for Borgerdialog
På Byplanmødet vil Anne dele ud af sin omfattende viden om og 20 års erfaring med borgerinddragelse og demokratiudvikling i både ind- og udland. Hun har blandt andet grundlagt Center for Borgerdialog (www.centerforborgerdialog.dk), hvor hun rådgiver offentlige organisationer om borgerinddragelse, samskabelse og formidler forskningsmæssig viden om feltet. Anne Tortzen er cand.scient.pol., journalist, proceskonsulent og har en ph.d. fra RUC med afhandlingen ’Samskabelse i kommunale rammer’.
Katrine Krone Laurent, leder af Byens hus Roskilde og medstifter af Demokrati Fitness
Med en baggrund som journalist fra RUC, tilrettelægger og vært på både DR og TV2 er Kathrine en stærk og underholdende formidler og facilitator. Siden 2015 har Kathrine været leder af det kommunale demokratihus Byens hus Roskilde. Det var efter dette karriereskift at Kathrine i 2016 udviklede Demokrati Fitness sammen med antropolog Trine Demant og demokratirådgiver Zakia Elvang - et et koncept og en metode, der bygger på både lykkestudier og læringsdesign.
Nikolaj Bang (K), Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune
Som teknisk rådmand udstikker Nicolaj retningen for, hvordan Aarhus skal udvikle sig. Han arbejder for at bygge en bedre og smukkere kommune ved at tage hensyn til det eksisterende. Samtidig står han i spidsen for at inddrage aarhusianerne mere i udviklingen. Nicolaj tiltrådte posten som teknisk rådmand i 2022. Han er desuden medlem af KL’s Klima- og Miljøudvalg og bestyrelsesformand for Østjyllands Brandvæsen.
Olav Hesseldahl, rektor hos Det Politiske Akademi og initiativtager til Grundlovsfesten
Olav har et årtis erfaringer med demokratiudvikling, særligt med at engagere unge i demokratiet og ved at skabe platforme som f.eks. Ungdommens Folkemøde. Han er stifter af nonprofitorganisationen bag Ungdommens Folkemøde kaldet Ungdomsbureauet, co-founder og rektor for Det Politiske Akademi og Grundlovsfesten. Oprindeligt er Olav cand.mag. i filosofi, har været rådgiver og sidder blandt andet i bestyrelsen for Roskilde Festival og Folkemødet.
Peter MacLeod, grundlægger og leder af MASS LBP
Peter MacLeod er grundlægger og leder af MASS LBP (MASS Let By People) og en af Canadas førende eksperter i offentligt engagement og deliberativt demokrati. Siden grundlæggelsen i 2007 har MASS gennemført mere end 200 store politiske projekter for regeringer og offentlige institutioner i Canada, samtidig med at være banebrydende inden for brugen af borgersamlinger og borgerting.
Peter skriver og taler om borgerens oplevelse af staten, vigtigheden af offentlig fantasi og fremtiden for en ansvarlig regering.
Moderator: Christian Degn, journalist Christian Degn har mangeårig erfaring som kritisk og undersøgende journalist på TV Avisen, TV2 Nyhederne, Dags Dato og Kontant. Christian er velbevandret inden for aktuelle emner på boligmarkedet, energikilder, arkitektur og lokalplaner – i by og på land. Og så modererer han samtalen på hovedscenen på Byplanmødet.
Find tilmelding, pris og praktik
Læs mere om årets tema her.
Dyk ned i programmet her og find præsentationer fra oplægsholdere.
Torsdag den 5. oktober kl. 15.00-17.00.
Fredag den 6. oktober kl. 10.30-14.00.
Læs mere om tilmelding, priser og praktiske oplysninger på Byplanmødet 2023.