Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Videns- og debatsession ud fra Dasgupta-rapporten (Læs hele eller dele af rapporten)
Kan vi med blot mindre investeringer i rene energikilder i en kortere årrække – for eksempel to procent af det globale BNP – på ny opnå endeløs vækst i verdens output af varer og serviceydelser? Det mener den engelske økonom Partha Dasgupta ikke og går i rette med tanken om, at menneskelig snilde med tiden vil overvinde naturens knapheder. ”Vi er indlejret i Naturen,” skriver Dasgupta, der i rapporten udvikler en prototype for den model, der er nødvendig for at indkredse grænserne for vækst. Fik du ikke læst alle Dasgupta-rapportens 600 sider, så tilbyder vi dig på denne session de væsentligste pointer opsummeret fra rapporten, der er blevet kaldt grundig, vidtfavnende og brillant. Dette oplæg vil være optakt til en diskussion af nye mål og midler for at sikre vores klodes biodiversitet og vores eksistens.
Vi spørger også Dasguptas danske pendant om gangbarheden i en dansk politisk, økonomisk og institutionel sammenhæng, fx i Finansministeriet. Oplæg ved • Klimajournalist Jørgen Steen Nielsen, Dagbladet Information. • Professor Peter Birch Sørensen, Københavns Universitet og tidligere overvismand og formand for Klimarådet. • Transmitteret replik fra bestyrelsesformand Connie Hedegaard, tænketanken Concito, tidligere konservativ miljøminister og klima og energiminister, samt EU-kommissær.
Læs hele eller dele af Dasgupta-rapporten her
Tilmeldingsside
Debatsession om nye og gamle boligområder.
Videns- og debatsession
…hvordan vi får plads til alt, i det åbne land!
Debatsession tilrettelagt i samarbejde med Kollektiv Trafik Forum
Videns- og debatsession om fremtidens danmarkskort
Debat om to vidt forskellige tilgange i kampen om at udvikle den gode by
Debatsession
session om x y z