Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byvandring tilrettelagt i samarbejde med Køge Kyst P/S
Foto: Taghave i Strædet. Venligst udlånt af Køge Kyst P/S
Køge Kyst P/S har været i gang med udvikling og realisering af det 24 ha store byudviklingsprojekt i 10 år. Projektet er ca. halvvejs, og på gåturen igennem området kan alle faser af byudvikling opleves, fra gammel industrihavn, de midlertidige byrum i ”etape-0”, byggepladser, naturgenopretning og ny - indflyttet og ibrugtaget by. Vi arbejder med fokus på nye forskellige boformer og fællesskaber, inddragelse, kultur og byliv i den nye by, kvalitet og arkitektur samt bæredygtighed i bredeste forstand. Det gør Køge Kyst både i egne infrastruktur- og byrumsprojekter og i samarbejde med bygherrer og investorer, alt sammen for at skabe god bykvalitet.
På udflugten oplever vi hvert af de tre udviklingsområder:
• Den nye gågade Rådhusstræde i Køge bymidte, som er bygget i ”Køgeskala” med blandede byfunktioner som understøtter Køge By som handelsby. • Omdannelse af Sdr. Havn fra gammel (og nogle steder forurenet) industrihavn til en ny bæredygtig bydel med boliger og erhverv, satsning på kultur og byliv, naturgenopretning og en unik klimasikring der er indtænkt i udviklingen fra start. • Et nyt blandet byområde, som understøtter handels- og byfunktioner øst for Køge Station, på den gamle Collstropgrund.
På turen er der mulighed for at møde repræsentanter fra Handelsstandsforeningen, bydelsforeningen, kulturaktører, investorer og Køge Kyst. Vi kan ikke undgå også at komme ind på de dilemmaer og udfordringer der også opstår undervejs, når en vision skal gøres til virkelighed. Læs mere om Køge Kyst her.
Byvandring tilrettelagt i samarbejde med Køge Kommune og Køge Kyst P/S
Byvandring og bustur tilrettelagt i samarbejde med Køge Kommune og Køge Kyst P/S
Cykeltur tilrettelagt i samarbejde med Køge Kommune og Køge Kyst P/S
Bustur og byvandring tilrettelagt i samarbejde med Køge Kommune og Køge Kyst P/S
Sejltur, bustur og byvandring arrangeret i samarbejde med Køge Kommune.
Bustur arrangeret i samarbejde med Faxe Kommune
Bustur arrangeret i samarbejde med Lejre Kommune
Bustur arrangeret i samarbejde med Ringsted Kommune
Bustur arrangeret i samarbejde med Roskilde Kommune
Bustur arrangeret i samarbejde med Stevns Kommune