Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur til Porten til Norden, en havn i fremgang og en bymidte i tilbagegang
Hirtshals er stærkt præget af landets første byplankonkurrence for en hel by, vundet af byplanfagets nestor Steen Eiler Rasmussen i 1919. Byen hurtigt blev ’for stor til sig selv’ og udviklede sig ikke som planen foreskrev. Men det infrastrukturelle DNA, som Eiler Rasmussen podede byen med, gennemsyrer stadig Hirtshals og er en motor, der paradoksalt både ud- og afvikler byen. Byens indbyggertal toppede i 1990erne med over 7000 indbyggere. I dag er det tal nu nede på 5800. Samtidigt er Hirtshals Hjørring Kommunes havneby og er som knudepunkt for logistik, transport- og erhverv i en rivende udvikling – med en 50 % stigning i skibsanløb indenfor en årrække. Med havnen, havet og den vide horisont har byen en helt særlig stemning og puls, som aktuelt er løftestang for et fantastisk udviklingspotentiale.
Tilmeld dig her
På udflugten oplever du
Hirtshals bymidte og den bynære havn, hvor vi på en byvandring går i Eiler Rasmussen fodspor. I bymidten oplever også den aktuelle områdefornyelsesindsats – bl.a. indsatserne i byens handelsgade og den bynære Vesthavn, som er under udvikling til en mere rekreativ havn.
Bustur arrangeret i samarbejde med Hjørring Kommune.
Bustur til Jammerbugtens storslåede kystlandskaber og unikke kulturmiljøer
Bustur til landets nordligste by, hvor hverdagsliv og turisme skal supplere hinanden.
Bustur med fokus på strategiske satsninger
Bustur med fokus på at gentænke kulturarven som løftestang for udvikling
Bustur, hvor vi studerer Aalborgs vækstakse via ruten for den kommende +bus
Bustur og byvandringer til det østlige Aalborgs blandede boligkvarterer
Sejltur og byvandring på den prisvindende Aalborg Havnefront
Bustur med fokus på lokal energiproduktion
Bustur til landsbyerne Tversted og Tolne, den karske kyst og den milde moræne
På cykel gennem byen med det grønne tag
Byvandring med reality game!
Bustur til kysten hvor husene falder i vandet