Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
”Hjørring Kommune oplever nedgang i befolkningstallet og tilflytning til byerne. Det kræver tilpasning og prioritering. Kommunen melder klart ud, at der skal investeres i de områder, hvor der er potentiale for vækst og udvikling, og at der skal tilpasses i de områder, hvor udviklingen er gået i stå” skrev juryen om vinderen af Byplanprisen 2015.
Kommune fik prisen på baggrund af plandokumentet Plus15 – plan- og udviklingsstrategi 2015, vedtaget af byrådet året før. I strategien konstateres det, at kommunens indbyggertal falder og vil blive ved med det, så kommunen bliver nødt til at tilpasse servicestrukturen tilsvarende. Hjørring kommune arbejder derfor med at nedskalere kommunal service og bygningsmassen i landsbyerne, mens man investerer i Hjørring og de byer, der har tilflytning og tilpasning. Senest har Hjørring Byråd besluttet at investere 180 mio kr i en ny folkeskole i stationsbyen Vrå, der oplever tilflytning og ligger i pendlingsafstand til Aalborg.
Med henvisning til både tilpasning i landsbyerne og massiv investering i kulturlivet i Hjørring, sagde Arne Boelt ”Prøv lige at forestille jer, hvordan det er at være politiker i en kommune, hvor vi den ene dag lukker en række folkeskoler i småbyerne og den anden dag at skyde mange kommunale millioner i et nyt teater- og oplevelseshus inde Hjørring, det er altså ikke nemt”, i sin takketale, da han blev overrakt Byplanprisen 2015 på Byplanmødet i Herning.
Læs mere om Byplanprisen 2015
Find Hjørring Kommunes Plus15-strategi
Hjørring Kommunes Plus15-strategi var et oplæg til kommunens budgetforhandlinger samme år. På planområdet ses sjældent en så snæver kobling mellem strategisk planlægning og økonomi, men faktisk er dette en af de gode, gamle anbefalinger fra Plan09 – find folderen Planlægning er politik.