Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Foto: Pil Beider Kleinschmidt
Puslespillet om det åbne land
Djursland og Syddjurs Kommune danner rammePLANLÆGNING ELLER KAOS I DET ÅBNE LAND er en 2 dages konference på Djursland, der stiller skarpt på det åbne lands rivende udvikling og forandring, der allerede er i gang og kun vil accelerere i tempo i de kommende år. Vi sætter fokus på den fysiske planlægnings bæredygtige løsninger og bidrag til den grønne omstilling. Både det planlægningen allerede kan og det vi ville ønske den kunne.Der er et væld af temaer, der blinker i det åbne land og vi forsøger at komme rundt om mange af dem på konferencen. Nogle af dem tager vi os af i plenum, andre på Break-Out-Sessions eller på udflugter. Se det hele mere detaljeret her i programmetKonferencen arrangeres i et samarbejde mellem Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab, Landinspektørforeningen og Dansk Byplanlaboratorium.Vi glæder os til at se alle med interesse for planlægning i det åbne land, til to dage spækket med den mest aktuelle viden om lovgivning og planlægning i det åbne land. Oplæg, debatter og udflugter giver dig praksiseksempler, netværk og inspiration til det store areal-puslespil og de store samarbejder om udviklingen det åbne land.
Se programmet her.
Tid og sted: Den 19. – 20. april 2023, Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 KnebelKontaktperson: Anne Møller, am@byplanlab.dk, 33 17 72 78OBS ved tilmelding: