Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Hvad har FNs verdensmål og dansk kommuneplanlægning med hinanden at gøre?
Hvad har FN´s verdensmål og dansk planlægning med hinanden at gøre? En hel del, hvis du spørger oplægsholderne på denne session. De tager udgangspunkt i de 17 verdensmål, der måske kan virke fjerne og abstrakte, men som ikke desto mindre er af afgørende betydning hvis vi skal håbe på en bæredygtig fremtid på kloden. Folketinget har naturligvis en vigtig rolle, men i Danmark er regionerne og kommunerne også en helt centrale spillere. Alle kommuner og regioner har mulighed for at tage verdensmålene til sig og arbejde aktivt med dem. Hør om den internationale kontekst, diskuter hvilke mål der er de vigtigste her i landet og hør om erfaringerne fra region Midt og Gladsaxe kommune, der var nogen af de første til at tage målene til sig.
Overtegnet
Kommunerne og fremtidens boligpolitik
Vi ser filmen og diskuterer politisk lederskab, forandring og fremtidens byer med filmens instruktør Andreas M Dalsgaard
Inspiration og debat om regionalt lederskab i Nord
Debat om det afgørende samarbejde for den gode by
Forumteatersession, hvor du får inspiration og redskaber til at tackle hverdagskonflikter og dilemmaer
Forskellige roller – fælles læring
Debat om udfordringer, muligheder og faldgruber når kommuner går aktivt ind i realisering af byudvikling
Debat om politisk lederskab, byudvikling og bykvalitet
Politisk lederskab på tværs af kommunegrænser
Debat om balancen mellem at støtte og styre
Cases og metoder fra Hjørring til Thüringen