Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byvandring arrangeret i samarbejde med Urban Development Strategies
Malmøs Vestra hamnen har haft afgørende betydning for byens udvikling. Tidligere rummede havnen Kockums, der i 1970erne var et af verdens største skibsværfter. Da værftet blev nedlagt fik byen en unik mulighed for at udvikle sig mod Øresund og vandet. Igennem et omfattende visionsarbejde i 1995 skabtes det strategiske projekt Bo01 og universitetet med mange tusind boliger og arbejdspladser.
Udflugten begynder oppe i Turning Torso, hvor vi får overblik over området. På byvandringen besøger vi Bo01 og Varvsstaden, hvor vi skal opleve hvordan de bevaringsværdige værftsbygninger kan genanvendes. Vi besøger et par af områdets drivere Media Evolution City og MINC, som tilsammen er et cluster for medievirksomheder og iværksætteri. I dag arbejder der betydeligt flere i området end da værftet var på sit højeste.
Bustur arrangeret i samarbejde med Gehl Architects
Bustur arrangeret i samarbejde med Röstånga Utvecklings A/B
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Scandinavian Greenroof Institute & MKB
Byvandring arrangeret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening
Bustur & byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Lunds kommun.
Bustur og byvandring arrangereret i samarbejde med Lomma kommun
Byvandring arrangeret i samarbejde med Nordic City Network
Togtur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad.
Cykeltur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad